04/08/2021

Țigări de contrabandă confiscate în PTF Siret cu ajutorul câinelui Cey

Scris de Gaitan Andreea


Marți, 3 august, un bărbat în vârstă de 23 de ani care conducea un microbuz marca Mercedes Benz a fost oprit pentru controlul de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Polițiștii de frontieră au decis să apeleze la sprijinul câinelui polițist Cey, specializat pe detectarea produselor din tutun. Datorită controlului amănunțit, după bancheta din spate a microbuzului a fost găsită cantitatea de 1.500 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare totală de 2.250 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul a fost amendat cu suma de 7.000 de lei.

Tot marți, în jurul orei 18.30, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase. Deși au fost somați și s-au tras și patru focuri de avertisment, persoanele suspecte au abandonat coletele și au fugit în Ucraina. Polițiștii de frontieră români i-au anunțat pe colegii ucraineni de producerea acestui eveniment, iar cei din urmă au reușit să-l prindă pe unul dintre contrabandiști. Coletele au fost inventariate și a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 de lei.

Gaitan Andreea