30/03/2024

Calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare pentru elevi de la Colegiul ”Andronic Motrescu”, Rădăuți

Scris de Gaitan Andreea


Beatrice Sofroni, elevă în clasa a XI-a C, specializarea Tehnician în turism s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologii, după ce a obținut premiul I la etapa județeană. Beatrice este coordonată de profesoarele: Simona Boțic, Cristina Buliga, Simona Baharnicean, Adriana Cotos, Elena Giuraniuc, Ariadna Gavra și Amalia Hurjui.

Tot din clasa a XI-a, Lavinia Văcărean, s-a calificat la faza națională a olimpiadei din aria curriculară Tehnologii, domeniul Industrie Alimentară, specializarea Tehnician în industria alimentară. Lavinia este îndrumată de profesoarele Maria Juravle, Elena Muha, Nicoleta Adriana Schipor.

La secțiunea Tehnician analize produse alimentare, eleva Oana Ciobotar, a obținut mențiune, iar la specializarea Tehnician veterinar a excelat eleva Bianca Ghiza, din clasa a XII-a, sub coordonarea profesorului Ionel Iosub.

„Ne mândrim cu rezultatele elevilor noștri și sperăm că perseverența și studiul le vor fi recompensate și la etapa națională, care va avea loc în luna aprilie. Premiile la concursurile de specialitate au devenit de mult timp o tradiție în acest colegiu. Cu siguranță că și de această dată vom da dovadă de profesionalism și excelență”, a declarat directorul adjuct al Colegiului “Andronic Motrescu”, profesoara Cristina Moloci.

  • Locul III la manifestarea științifică: “Puzzle alimentar – Tendinţe moderne în domeniul alimentar”

În data de 22 martie 2024, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava a organizat manifestarea științifică – “Puzzle alimentar – Tendinţe moderne în domeniul alimentar”.

Raluca Antonovici și Roman Beatris-Elena, eleve în clasa a IX-a H la Colegiul ”Andronic Motrescu”, au participat la manifestare cu lucrarea „Provocări și tendințe în dezvoltarea produselor fără gluten” și au reușit să obțină premiul III. Acestea au fost coordonate de profesoarele Nicoleta Adriana Schipor și Lucica Cristina Moloci.

Gaitan Andreea