09/03/2024

Antreprenorul rădăuțean Dan Marcu, primul candidat lansat oficial în cursa pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți

Scris de Gaitan Andreea


Prima lansare oficială de candidat la funcția de primar în județul Suceava a fost organizată, joi, 29 februarie, la Rădăuți. Omul de afaceri Dan Marcu și-a anunțat programul electoral pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Rădăuți din partea AUR.

Lansarea candidaturii a fost una atipică. Aceasta s-a desfășurat în hala de producție a firmei Inoxprim, firmă pe care acesta a înființat-o și pe care o administrează de aproximativ 20 de ani. Inoxprim este unul dintre principalii producători de cazane de baie din inox cu combustibil solid din România, aflându-se  pe locul șapte în țară pe domeniul de activitate.

Dan Marcu, a prezentat în fața rădăuțenilor prezenți la festivitatea de lansare a candidaturii la funcția de primar al municipiului Rădăuți, principalele puncte ale programului său pentru acest municipiu. Acesta a precizat, în fața celor câteva sute de persoane prezente, că nu este un orator prea bun, dar a promis că va învăța din mers.

El a precizat că va avea ca principal scop creșterea calității vieții rădăuțenilor prin modernizarea și întreținerea corespunzătoare a infrastructurii, prin crearea de locuri de muncă mai bine plătite încurajând mediul de afaceri local și prin asigurarea unor servicii publice de calitate.

”Străzile din Rădăuți arată precum cele din Donețk, iar ăsta a fost motivul care m-a determinat să intru în politicăa spus Dan Marcu în fața celor prezenți.

Dan Marcu a recunoscut că a decis să candideze la funcția de primar în urmă cu doar trei luni pentru că este dezamăgit de modul în care a fost administrat orașul în ultimii ani.

„Dacă vrei să-l faci pe Doamne-Doamne să râdă, spune-i planurile tale”, a mai spus în glumă Dan Marcu care a menționat că în urmă cu câteva luni nu știa mai nimic despre politică.

El a anunțat că va afișa programul său electoral pe o clădire din oraș care îi aparține, mai precis la fosta Poștă, acolo unde este sediul AUR și acesta va putea fi consultat de toți rădăuțenii interesați.

Omul de afaceri sucevean a fost susținut de deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu care a explicat celor prezenți că acesta a dovedit că este un bun administrator în condițiile în care a înființat și dezvoltat firma pe care o conduce și a facut-o să ajungă în topul firmelor din țară. Deputatul a mai menționat: ”Până în 2020 nu am făcut politică, dar fără politică nu putem mișca lucrurile în societate. AUR dă frisoane și va câștiga alegerile din acest an”.

Ionel Vasiliu, unul dintre coordonatorii organizației județene AUR Suceava și fost candidat liberal la funcția de primar al municipiului Fălticeni, a precizat că Dan Marcu este un candidat potrivit pentru Rădăuți și că este coonvins acesta va fi următorul primar. De asemenea acesta crede că Dan Marcu va reuși să facă din municipiul Rădăuți unul din centrele de putere ale județului Suceava.

Prezentă la lansarea candidatului pentru Primăria Rădăuți, profesorul universitar Veronica Grosu a avut parte de propria lansare pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în aceeași zi cu cele locale, pe 9 iunie. Veronica Grosu a precizat: ”Am făcut verificări și am constatat că firma lui Dan Marcu este a șaptea în țară pe domeniul ei de activitate. Îi doresc să aducă și Primăria Rădăuți între primele 10 din țară”.

Prezent la eveniment a fost și fostul parlamentar și lider liberal Alexandru Băișanu care a precizat că îl susține pe Dan Marcu pentru că este convins că acesta va face mult bine rădăuțenilor. De asemenea acesta a explicat că este prezent la eveniment în calitate de prieten al lui Dan Marcu, precizând totodată că nu este membru AUR.

La acțiune a fost prezent și fostul inspector școlar general al județului Suceava, Petru Carcalete, fost lider liberal rădăuțean. Acesta a spus că îl cunoaște pe Dan Marcu de mult timp pentru că i-a fost profesor. Carcale a spus că acesta a dovedit că poate să fie un bun administrator și implicit și un bun primar. Carcalete, care a mai menționat că este pensionar și nu este membru AUR.

La lansarea candidaturii lui Dan Marcu la funcția de primar al municipiului Rădăuți, au mai fost prezenți și alți oameni politici printre care fostul primar Aurel Olărean și Oana Pintilei, fost secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. O altă persoană cunoscută care a participat la eveniment a fost Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, care va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, dar nu se știe încă din partea cărei formațiuni politice.

 

„Am o echipă de consilieri bună și obiectivul este acela de a câștiga Primăria Rădăuți”

În cursa pentru primăria Rădăuți, Dan Marcu, pleacă la drum cu o echipă valoroasă, din care fac parte oameni cu mare experiență profesională în domeniile lor de activitate.

Printre oamenii din lista de consilieri a lui Dan Marcu se află medicul Doru Anuței, managerii Viorel Bădeliță, Florin Filipov, inginerul Dorin Chițan, profesorul Cristi Hrițcan și studenta Andreea Brașoveanu.

Cristi Hrițcan este coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare pe județul Suceava pentru profesorul universitar Veronica Grosu, candidatul AUR de la alegerile din 9 iunie.

 

 

 

Gaitan Andreea