30/03/2024

Două surori, eleve la CN “Eudoxiu Hurmuzachi” s-au calificat la faza națională a olimpiadei de limba ucraineană maternă

Scris de Gaitan Andreea


Georgiana Mehno, din clasa a X-a F, și Francesca Mehno, din clasa a XI-a F, coordonate de prof. Delia Marțineac, s-au calificat la faza națională a olimpiadei de limba ucraineană maternă. Ambele fete au obținut Premiul I la nivelul clasei la care au concurat, cu același punctaj: 96.

Francesca Mehno se află la a treia calificare consecutivă la faza națională a olimpiadei de limba ucraineană maternă, iar Georgiana a fost foarte aproape de calificare și anul trecut.

„Felicitări celor două surori și doamnei profesoare și mult succes la etapa națională care se va desfășura la Botoșani!”, a transmis conducerea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”

“Oportunitatea de a participa la această olimpiadă mi-a adus calificarea la etapa națională. Concurența a fost una foarte mare, dar  am demonstrat ca învățarea și educația de înaltă elită te aduce pe calea succesului. La Colegiul Național <Eudoxiu Hurmuzachi> învățarea este mai mult decât un proces academic – este o călătorie de descoperire și excelență. Aici, fiecare elev are privilegiul de a fi parte dintr-o comunitate dedicată valorilor educaționale de elită. Mulțumesc doamnei profesoare și domnului director pentru sprijinul neîncetat!” a transmis Georgiana.

“Participarea și succesul demonstrează angajamentul și dedicarea pentru învățare, cât și iubirea față de limba maternă. Prin reușita mea am adus onoare nu doar mie, ci și școlii mele și comunității din care fac parte. Sunt mândră că sunt elevă la acest liceu de elită care oferă o educație de calitate. Este o onoare să fiu parte din această instituție prestigioasă, unde fiecare zi aduce noi oportunități de creștere și de împlinire personală. Mulțumesc doamnei profesoare și domnului director pentru tot sprijinul acordat!” a transmis și Francesca.

  • Calificare la faza națională și la Olimpiada de Limba Germană Modernă

Bianca Pătrăucean, elevă în clasa a XII-a E la CN ”Eudoxiu Hurmuzachi”, aflată sub îndrumarea prof. Elena Anton, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă, nivel C1, după ce a obținut Premiul I la faza județeană.

“Demn de remarcat este faptul că Bianca este la a treia calificare la o etapă națională a unei olimpiade școlare, după ce în clasa a X-a s-a calificat la Olimpiada de Istorie, iar în clasa a XI-a la olimpiada de limba germană modernă.

Ne mândrim cu astfel de elevi care performează în mod constant și multidisciplinar”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”.

  • Calificare, cu al doilea punctaj din țară, la etapa națională a Olimpiadei de limba neogreacă

Alesia Maria Pîslari, elevă în clasa a XI-a A, sub coordonarea administrativă a prof. Angela Sehlanec, s-a calificat, cu al doilea punctaj din țară, la etapa națională a Olimpiadei de limba neogreacă (maternă și modernă). Aceasta se va desfășura în perioada 26-28 aprilie, la Ploiești.

“De remarcat că Alesia se află la a doua calificare, repetând reușita de acum doi ani, pe când era în clasa a IX-a. Ca urmare a schimbării Regulamentului Olimpiadei în 2023, Alesia studiază în prezent limba neogreacă modernă în cadrul Comunității elene din Piatra Neamț, fiind susținută în pregătire de doamna profesoară Smaranda Iamandi. Felicitări, atât Alesiei, cât și doamnei profesoare, și mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții colegiului rădăuțean.

Gaitan Andreea