31/03/2024

Accident cu trei morți și trei răniți grav la Borca. Printre ei sunt și patru suceveni

Scris de Florin Paiu


În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN 17B, în localitatea Borca.

Din păcate, la fața locului a fost găsit un adevărat dezastru.

Două mașini care circulau una după alta cu mare viteză s-au ciocnit  și au intrat în curțile unor case din Borca, trecând prin garduri și temelii din beton. Inclusiv o construcție a fost distrusă de una din mașinile scăpate de sub control.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 23 ani conducea un vehicul pe DN 17B, din direcția Poiana Largului spre Borca, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul ce se deplasa în fața sa, condus de un tânăr de 18 ani, din județul Suceava intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului ambele autoturisme aupărăsit partea carosabilă, răsturnându-se în curtea a două imobile.

”În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto, în vârstă de 23 de ani și al unui pasager, în vârstă de 17 ani, ambii din același autoturism, din Poiana Teiului, precum și al unui pasager în vârstă de 18 ani, din al doilea autoturism, din județul Suceava”, a transmis Poliția Neamț.

Au mai fost răniți conducătorul auto de 18 ani și a alte două pasagere cu vârste de 19 și 22 de ani, din autoturismul de Suceava.

Toți acești trei răniți cu multiple traumatisme sunt tot din județul Suceava.

Cu privire la același accident pompierii militari din Neamț au transmis că cu intervenit cu ajutorul echipamentelor specifice din dotare

Din păcate trei persoane (bărbați de 17, 18 și 22 de ani) prezentau semne incompatibile cu viața, fiind declarat decesul acestora.

Alți trei răniți (două fete de 19 și 22 de ani și un băiat de 18 ani), cu multiple traumatisme, au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD și transportate la CPU Târgu-Neamț și UPU Piatra-Neamț.

Florin Paiu