09/03/2024

”EGGER adoptă o școală” și peste 30 de unități școlare sprijinite în 2023 prin sponsorizări EGGER

Scris de Unknown


Consacrată implicării active în dezvoltarea comunității, EGGER rămâne o companie angajată în proiecte ce vizează îmbunătățirea condițiilor de educație, a accesului la servicii de sănătate și oferirea de sprijin pentru comunitățile locale din apropierea fabricii din Rădăuți. Sponsorizările realizate de compania EGGER în anul 2023 se ridică la 969.000 de Euro.

EDUCAȚIE ÎN COMUNITATE

EGGER adoptă o școală – școala ”Mihai Eminescu” Rădăuți

Școala ”Mihai Eminescu” din Rădăuți a fost cea de-a treia instituție de învățământ inclusă în proiectul ”EGGER adoptă o școală”. Cei 225.000 Euro au fost alocați pentru două terenuri de sport, două clase și două grupuri sanitare amenajate de la zero, mobilier școlar (bănci și scaune) pentru 14 clase și dulăpioare pentru alte 10 clase. Beneficiarii finali sunt cei peste 1.000 de elevi și părinții acestora și cadrele didactice.

Mobilier nou pentru corpul B de la Colegiul Tehnic Rădăuți

”Proiectul ”EGGER adoptă o școală” a crescut an după an. Compania oferă nu doar resurse materiale, ci și inspirație pentru copii, profesori, directori. Creionăm un model de implicare în comunitate și ne dorim ca și alte companii să aloce fonduri și să se implice în proiecte ce vizează educația și sănătatea comunității unde activează” a declarat Alina Chifan, director comercial EGGER Romania.

Colegiul Tehnic Rădăuți este o altă instituție de învățământ din Rădăuți care a atras sponsorizări EGGER cumulate în ultimii doi ani de peste 110.000 Euro destinate modernizării corpului A (laboratorul de chimie, cabinetul de informatică, cabinetul de științe), dar și amenajării noului corp de clădire B (mobilier școlar, sala de sport, holul central).

 

Grădinița ”Micul Prinț”, Rădăuți

Sălile de grupă de la Grădinița ”Micul Prinț” Rădăuți au fost schimbate în totalitate, de la pardoseala înlocuită cu una nouă, confortabilă, care nu scârțâie și nici nu poți aluneca pe ea, la pătuțurile înlocuite cu unele noi, mai confortabile. Cadrele didactice au primit câte un laptop astfel încât să poată pregăti activități interactive și atractive pentru preșcolari.

La lucrările de modernizare au participat și angajați EGGER ca voluntari. Aceștia au demontat pătuțurile și parchetul vechi, le-au scos din sălile de clasă și le-au încărcat în camion.  Mobila veche a ajuns la centrul de colectare deșeuri de lemn al companiei. Acolo va fi mărunțită și introdusă în noi plăci de PAL, care vor crea noi pătuțuri pentru alte grădinițe.

Sală de clasă la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți

De lucrările de modernizare de la grădinița ”Micul Prinț” în valoare de 40.000 de Euro beneficiază cei aproape 200 de copii și cele 15 cadre didactice.

La Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuți am continuat modernizarea spațiilor de învățarea prin sponsorizarea cu 500mp de parchet, destinate claselor din fostul internat. Ulterior cadrele didactice, încurajate de sprijinul acordat de EGGER, au adăugat culoare pereților și astfel clasele au devenit mai atractive pentru elevi, fiind create condiții mai bune de învățare.

EGGER Aleargă pentru Școala specială ”Sf. Stelian” din Rădăuți

La EGGER Aleargă, ediția din septembrie 2023, am decis să sprijinim Școala specială ”Sf. Stelian” din Rădăuți. Pe lângă cei 3.250 Euro obținuți prin donarea a câte 5 euro pentru fiecare kilometru parcurs de angajații EGGER, am suplimentat sponsorizarea până la 15.000 Euro. Această sumă va fi folosită pentru modernizarea unui spațiu sanitar atât de necesar elevilor.

Compania EGGER este preocupată de condițiile în care sunt educați copiii. Alături de modernizarea cu pardoseală, mobilier școlar, echipamente IT a instituțiilor de învățământ este acordată o atenție deosebită și siguranței acestora. În 2023 școala ”Petru Mușat” din Siret a beneficiat de o sponsorizare de 81.000 Euro pentru modernizarea instalației electrice, iar grădinița din Bilca și-a modernizat acoperișul ca urmare a unei sponsorizări EGGER de 13.000Euro.

În comuna Frătăuții Vechi două centrale termice pentru grădinița inaugurată în septembrie 2023, mobilier pentru o sală de clasă, inclusiv laboratorul de biologie, o grupă de grădiniță, dar și premii pentru concursul de matematică ”De la simplu la complex”, adresat școlilor din mediul rural.  22.000Euro.

Sala de sport de la școala nr.2 Marginea

Sala de sport de la Școala Gimnazială nr.2 Marginea a fost modernizată. Pardoseala era veche, așezată peste un alt rând de parchet, care a prins umezeală și producea mucegai. Astfel și pereții au început să fie cuprinși de mucegai, iar aerul nu mai era potrivit pentru activități sportive. În același corp de clădire se mai află o sală de clasă și un spațiu de depozitare a materialelor. Și acestea au fost refăcute și a fost montată pardoseală EGGER. În final cei 400 de elevi ai școlii își pot desfășura orele de sport în interior, într-un mediu curat, aerisit, pe o pardoseală potrivită pentru activități sportive. Lucrările de modernizare sau fost realizate cu o sponsorizare EGGER de peste 27.000 Euro.

Anul școlar 2022-2023 s-a încheiat cu o veste bună pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Pahomie C. Vasiliu” din Grămești. Compania EGGER a sponsorizat achiziționarea a 20 de laptopuri în valoare totală de 10.000 de Euro. Astfel toți profesorii și învățătorii de la școala din Grămești își vor pregăti lecțiile mai ușor și vor putea folosi manuale digitale sau catalogul electronic.

Gabriel Diaconescu, directorul școlii gimnaziale ”Pahomie C. Vasiliu” din Grămești și Alina Chifan, director comercial EGGER
Monitoare pentru laboratorul TIC de la Școala gimnazială Crucea

Elevii de la Școala Gimnazială din Crucea s-au aflat din nou pe lista noastră de beneficiari, sprijinindu-i prin dotarea laboratorului de TIC cu 27 de monitoare SH. Aceasta după ce anul trecut colegul nostru, Ionuț Halip, originar din Crucea, a ajuns acolo cu echipamente sportive, încurajând astfel activitatea sportivă și mișcarea.

Cancelaria de la Școala Gimnazială nr.1 Suceava

Nu doar elevii au nevoie de spații potrivite în care să învețe și să petreacă 4-6 ore zilnic. La școala nr.1 din Suceava am sponsorizat un proiect în valoare de peste 31.000 Euro. Asociația de părinți, împreună cu conducerea școlii, a stabilit proiectul, designul, necesarul de materiale și au solicitat sponsorizarea. A fost creat un spațiu destinat cadrelor didactice în care acestea se pot recrea sau pot pregăti activitățile pentru orele de curs.

Înainte de modernizarea camerelor din internatul Colegiului tehnic ”Petru Mușat” Suceava
După modernizarea camerelor din internatul Colegiului tehnic ”Petru Mușat” Suceava

Și nu doar spațiile de învățare trebuie să fie modernizate pentru ca încuraja elevii să performeze. La Colegiul tehnic ”Petru Mușat” o parte dintre internatul unde sunt cazați elevii a fost modernizat cu mobilier din PAL sponsorizat de EGGER și realizat în atelierul lor, parte din practica elevilor.

Pentru alte de unități școlare din județul Suceava (Rădăuți, Siret, Burla, Vicovu de Sus, Suceava, Fălticeni, Calafindești) și alte județe (Ilfov, Teleorman) compania EGGER a facilitat condiții mai bune de învățare și dezvoltare prin sponsorizări de peste 300.000 Euro în 2023.

Fotografii: EGGER

Unknown