09/03/2024

Doi tineri băuți, într-un Audi care a intrat pe contrasens și a provocat un accident

Scris de Florin Paiu


Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier, vineri noapte, în jurul orei 22.20, în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, în zona pasarelei peste calea ferată.

Pompierii militari deplasați la locul accidentului au găsit 4 persoane implicate în accident, din cele două mașini.

Două dintre persoane acuzau leziuni și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații și tratament de specialitate.

Din primele cercetări ale poliței rezultă că șoferul autoturismului Audi a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe contrasens.

În Audi s-au aflat doi tineri. Unul a fost găsit lângă mașină, pe picioarele lui iar al doilea acuza leziuni.

Tânărul în vârstă de 33 de ani care nu a necesitat îngrijiri medicale avea concentrația de 1,15 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, a rezultat în urma testării pe loc. Acestuia din urmă i s-au recoltat și probe biologice, la spital.

Al doilea, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la spital, având contuzii prin accident rutier, traumatism bazin, dar și tulburări de comportament și etilism acut, după cum au consemnat medicii urgentiști.

Cei doi tineri nu au cooperat cu lucrătorii de poliție și erau confuzi pe fond de consum de alcool, prin urmare polițiștii au deschis un dosar penal de vătămare corporală în cadrul căruia vor continua cercetările pentru a stabili care din ei se afla la volan și cine va răspunde pentru cel puțin două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au mai constat că autoturismul Audi TT cu volan pe dreapta nu are ITP și nici RCA, prin urmare a fost imobilizat de către polițiști.

Florin Paiu