17/08/2021

Câștigătorul concursului de discursuri organizat în cadrul „Serbării de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal” este un elev din Rădăuți

Scris de Gaitan Andreea


În cadrul manifestărilor de duminică, 15 august, starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, a precizat faptul că un elev în vârstă de 18 ani, din Rădăuți, este câștigătorul concursului de discursuri organizat în cadrul „Serbării de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, evenimente prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români.

Cosmin Țugui, elev al Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, a prezentat o lucrare intitulată „Românii în Europa: între identitate și integrare”. Acesta a fost premiat luni, 16 august, când la Mănăstirea Putna a avut loc Congresul Studențesc Aniversar.

Juriul a fost format din personalități ale vieții culturale din România și din specialiști în domeniu a analizat cu atenție toate creațiile primite. Premiile au fost înmânate de președintele juriului, Președintele Academiei Române, domnul Ioan Aurel Pop.

De precizat că, în anul 1871, Concursul de discursuri organizat la Marea Serbare de la Putna a fost câștigat de Alexandru D. Xenopol, cu un discurs despre marele voievod Ștefan cel Mare.

Sursa Foto: Facebook Mănăstirea Putna

Gaitan Andreea