15/03/2022

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a marcat Ziua Internațională a matematicii și Ziua numărului π

Scris de Gaitan Andreea


Elevii claselor a IX-a A, a IX-a C, a IX-a D, a IX-a F, a XI-a A, a XI-a C şi a XI-a D, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, coordonaţi de profesorii Loredana Strugariu, Antoneta Lăzărescu, Ciprian Strugariu, Gabriela Coajă şi Mălina Lungu, au marcat în data de 14 martie 2022, Ziua numărului π și Ziua Internațională a matematicii.

Aceștia au participat la activităţi în care elementele teoretice au luat forme de prezentare diverse: eseuri, planşe, desene, postere, documente word şi PPT-uri.

Activitățile prin care au marcat Ziua Internațională a matematicii și Ziua numărului π s-au încheiat prin alegerea unui cuvânt care să caracterizeze numărul π. Printre cuvintele alese de elevi s-au numărat: “misterios”, ”interesant”, “complex”, “infinit”, “diferit”, “etern”, “perfect”, “creativ”, “minunat”, “deosebit”, “abstract” şi “magic”.

Conducerea Colegiului a precizat că această activitate este înscrisă în programul manifestărilor premergătoare sărbătoririi împlinirii a 150 de ani de existență a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Gaitan Andreea