15/03/2022

Cadre didactice și elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Rădăuți – Schimb de experiență în Bulgaria

Scris de Unknown


Un grup format din 4 elevi și 2 cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” – Rădăuți a participat la a doua mobilitate a proiectului Erasmus+, Growing up with Values from Storytelling, în perioada 21- 26 februarie 2022, la Școala OU Vasil Levski din Vratsa, Bulgaria.
La eveniment au participat 12 profesori și 18 elevi din școlile partenere din Bulgaria, Grecia și Turcia.
România a fost reprezentată de Diana Moisoc (coordonatorul proiectulu), Carmen-Daniela Olariu și 4 elevi.
De-a lungul săptămânii, programul a fost bogat și diversificat, bazat pe tema proiectului ce lucrează la valorile universale prin literatura pentru copii.
În călătoria din Bulgaria, poveștile au fost în centrul atenției, nu numai în timpul atelierului de confecționat mărțișoare, la Muzeul de Etnografie sau la Biblioteca Orășenească, ci și în timpul vizitei din capitala Sofia, unde elevii au descoperit trecutul, prezentul și viitorul explorând muzeul MUZEIKO.
Activitățile desfășurate la Școala OU Vasil Levski Vratsa au fost realizate tot sub semnul poveștilor, povești ale țărilor partenere în proiect. Acestea s-au încheiat cu o horă a prieteniei și armoniei dintre popoare.
Vizitele la Peștera Ledenitza, la Catedrala Alexander Nevsky din Sofia, dar și la Mănăstirea Cherepish au permis o mai bună înțelegere a trecutului istoric și cultural al poporului bulgar, a valorilor lor morale.
,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.

Unknown