18/03/2022

Loghin plătește aproape 30.000 de euro să apară la o televiziune locală

Scris de Florin Cotos


Conform SEAP, Primăria municipiului Rădăuți a atribuit direct un contract în valoare de 121.000 de lei (24.491,45 euro), fără TVA, pentru „servicii de producție de televiziune și difuzare materiale – acțiunile și activitățile Consiliu local”.

Loghin folosește bani publici să se laude la televizor

Aparițiile tot mai dese ale primarului Loghin la o televiziune locală, unde explică despre cât de bine și cât de cald le este rădăuțenilor, au o explicație: primăria a încheiat un contract generos cu televiziunea locală, prin care aceasta se obligă să producă și să publice lunar știri despre realizările administrației locale. Contractul pe bani publici a fost încheiat prin încredințare directă și este valabil pentru perioada februarie – decembrie 2022.

Conform SEAP, descrierea achiziției este: „Servicii de producție de televiziune și difuzare a unor materiale video, clipuri, anunțuri informative și reportaje publicitare referitoare la acțiunile și activitățile Consiliului Local Rădăuți, prin media TV, perioada februarie-decembrie 2022, respectiv:

– să difuzeze lunar materiale de interes public general, precum și şedinţele Consiliului Local al Municipiului Rădăuți;

– să difuzeze hotărâri de interes general adoptate de Consiliul Local Rădăuți, convocatoarele ședințelor de Consiliu Local, comunicate și știri de presă, precum și alte anunțuri privind asigurarea transparenței instituției;

– să difuzeze informații importante pentru societatea civilă, informații comunicate în scris de către alte instituții Primăriei Municipiului Rădăuți, pentru a fi aduse la cunoștință cetățenilor municipiului Rădăuți”.

Primarul „Umbreluță” începe să conștientizeze că are probleme!

„Înghesuit” de tot mai multe dosare penale, cu tot mai multe nereușite pe plan administrativ, izolat de tot mai multă lume, fără niciun proiect serios pentru Rădăuți, primarul Bogdan Loghin pare din ce în ce mai preocupat să ascundă de ochii lumii problemele reale pe care le are. Disponibilitatea de a plăti o sumă foarte mare doar pentru a se asigura că rădăuțenii nu pot vedea dezastrul administrației sale, demonstrează că Loghin începe să fie conștient că problemele sale abia de acum încep. Dar ce nu a înțeles încă Loghin este că rădăuțenii care votează nu se uită la televizor ca să afle cât le este de bine. Rădăuțenii care votează au stat în frig aproape toată iarna, nu au apă caldă, conduc pe drumuri nemodernizate, le este rușine când sunt întrebați cum de mai acceptă ca cineva să-și bată astfel joc de ei, sunt supărați că trebuie să plătească sume imense pentru servicii de proastă calitate. Rădăuțenii care votează nu trebuie să afle în mod obligatoriu de la televizor că primarul lor, care beneficiază bineînțeles de prezumția de nevinovăție, este cercetat în mai multe dosare penale, fiind bănuit inclusiv de fapte în legătură cu serviciul. 

Loghin, cercetat în mai multe dosare penale

Primarul Rădăuților, cel care plătește aproape 30.000 de euro ca să dea bine la televizor, este cercetat în mai multe dosare penale, aflate în diverse stadii procedurale. Așa cum spuneam și mai sus, Loghin beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar nu putem să nu ne întrebăm cum reușește primarul Rădăuților să doarmă noaptea, când știe că se apropie finalizarea cercetărilor începute în urmă cu mai bine de doi ani în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal o tânără la Marginea? Oare la ce se gândește când știe că se apropie sorocul și în cazul dosarului în care este acuzat că a vândut la prețuri subevaluate proprietăți ale municipiului? Sau la ce se gândește când își amintește despre celelalte dosare pe care le are și pe care le vom detalia în edițiile viitoare? Iluzia protecției în fața justiției, alimentată poate și de promisiuni suspuse, poate orbi la un moment dat un tânăr primar care se poate crede pe cai mari. Realitatea este însă alta, iar Loghin se apropie tot mai mult de momentul adevărului!

Florin Cotos