06/07/2024

Tâlhar arestat la Rădăuți după ce luat 10.000 de lei dintr-o sală de jocuri și a cerut taxă de protecție de la comercianții din Piața Unirii

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Rădăuți a admis vineri, 5 iulie, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți privind arestarea preventivă a inculpatului Marcel Ciuriuc, în vârstă de 34 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și tentativă la tâlhărie calificată.

Cazul acestui individ arată un potențial extrem de periculos al acestuia.

Individul este pus sub acuzare pentru că l-ar fi tâlhărit de 10.000 de lei pe angajatul unei săli de jocuri. Ulterior, a început să ceară ”taxe de șmecher” unor comercianți din centrul Rădăuților.

Pe 2 iulie, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de către un tânăr de 21 de ani, care a sesizat că în urmă cu o săptămână, în timp ce era de serviciu la o sală de jocuri din Rădăuți, a fost prădat de 10.000 de lei de către un împătimit al jocurilor de noroc, care umbla cu un cuțit după el.

În timp ce se afla de serviciu în sala de jocuri tânărul de 21 de ani a fost abordat de un client care îl cunoștea din vedere și care i-a cerut să-i lase 5.000 de lei în toaleta bărbaților.

Angajatul de 21 de ani a declarat că de frică i-a lăsat suma de 5000 lei in toaletă, bani care au fost luați de către autor. Mai mult, ulterior, același individ a intrat în toaletă peste același angajat și, sub amenințări cu cuțitul, l-ar fi deposedat de încă 5.000 de lei, Așadar, un total de 10.000 de lei.

În acea zi, angajatul nu a apelat serviciul de urgenta 112, nu a folosit butonul de panică, declarând că nu a știut cum să reacționeze.

Abia ulterior, și-a anunțat șeful și apoi a fost sesizată Poliția municipiului Rădăuți.

Chiar dacă sesizarea tânărului de 21 de ani părea cusută cu ață albă, din cercetările ulterioare a rezultat că fapta există, la fel și prejudiciul. Aflat sub teroare, tânărul de 21 de ani nu a știut cum să acționeze.

Ancheta a fost extinsă după ce același individ  s-a deplasat pe 2 iulie  în parcarea centrală a municipiului Rădăuți, strada Piața Unirii, în parcul de distracții, unde, folosindu-se de un cuțit pe care îl avea asupra sa și pe care l-a îndreptat spre două femei și doi bărbați, a adresat acestora amenințări cu acte de violență, solicitându-le să-i remită sume de bani, precum și fise valorice la aparatele de joc.

În acest caz, un apel la 112 a venit prompt.

Marcel Ciuriuc, în vârstă de 34 de ani, a putut fi săltat și băgat în arest.

Pentru faptele săvârșite, prin ordonanța organelor de poliție judiciară s-a dispus reținerea bărbatului de 34 de ani pentru 24 ore. S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbatul de 34 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și pentru săvârșirea faptei de tentativă la infracțiunea de „tâlhăria calificată”.

Ulterior, în baza probatoriului administrat, s-a solicitat instanței competente arestarea bărbatului pentru 30 de zile, Judecătoria Rădăuți emițând mandat de arestare preventivă.

Bărbatul de 34 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Mureș.

 

Saptamanalul de Radauti