06/07/2024

Atac sălbatic, 7 contra 1, la Dornești. Fapta este încadrată la tentativă de omor

Scris de Florin Paiu


În seara zilei de 4 iulie, polițiștii Secției Rurale 3 Marginea au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe strada Gării din comuna Dornești are loc un scandal iar un tânăr a fost bătut.

La fața locului, în spatele gării din Dornești, au fost identificate pe drumul public mai multe bucăți de lemn, precum și alte bucăți de obiecte contondente, însă nu mai are nici o persoană.

Un tânăr de 33 de ani, din Rădăuți, fusese deja preluat de o ambulanță și dus la spital.

Polițiștii s-au deplasat la Spitalul Municipal Rădăuți, loc în care a fost identificată persoana vătămată, respectiv tânărul de 33 de ani.

Acesta avea mai multe leziuni dar era într-o stare stabilă, surprinzătoare având în vedere loviturile încasate, inclusiv cu bâte și cozi de topor.

În urma discuțiilor purtate cu bărbatul de 33 de ani a reieșit că în data de 04.07.2024, în jurul orei 21:00, se afla în fața gării CFR din comuna Dornești, a avut un conflict cu mai multe persoane pe care le cunoștea și a fost agresat de către o parte dintre acestea. Agresorii aveau asupra lor câteva bâte și topoare.

Conflictul de joi seară continuă o răfuială deja începută, tânărul bătut joi fiind se pare inițial agresor.

În câteva ore, au fost identificate după nume toate persoanele bănuite de comiterea agresiunii sau care s-au aflat la locul faptei, respectiv 7 bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 18 ani, toți din Dornești și Rădăuți.

S-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, iar după administrarea materialului probator, cauza a fost preluată de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor.

Activităților de cercetare penală au fost continuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale IPJ Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorului de caz, fiind emise 5 mandate de aducere pentru bărbații care au fost implicați in agresiune, ulterior dispunându-se măsura reținerii față de 2 dintre agresori, doi tineri din Rădăuți

2 agresori au fost așadar deja reținuți în arest în timp ce 2 nu au fost de găsit.

Cum ancheta a ajuns la un procuror criminalist rezultă că există elemente de încadrare a faptei la tentativă de omor. În aceste condiții, cel puțin agresorii principali riscă să se aleagă cu câțiva ani buni de pușcărie.

Florin Paiu