07/07/2024

Flagrant la Rădăuți pentru prinderea unui țepar care cumpărase fictiv o mașină de 35.000 de euro de la Volovăț

Scris de Florin Paiu


Pe 3 iulie, la ora 15.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin plângere scrisă de către un bărbat de 45 ani,  din comuna Volovăț, despre faptul că  a fost înșelat la o tranzacție auto de către un bărbat, aparent din municipiul Botoșani.

Partea vătămată a relatat că aproximativ cu o săptămână în urmă a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal în valoare de circa 35.000, motiv pentru care a postat un anunț pe un site de specialitate.

Marți, pe 2 iulie, suceveanul din Volovăț a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a spus că este interesat de autoturismul Audi pe care l-a postat pentru vânzare.

Cumpărătorul a venit la Volovăț, a văzut autoturismul și a spus că este de acord să îl cumpere imediat cu 35.000 de euro.

Cei doi s-au deplasat la Rădăuți, unde au încheiat un contract de vânzare – cumpărare.

La Rădăuți, cumpărătorul a efectuat o plată de pe o aparentă aplicație bancară, arătându-i părții vătămate o captură de imagine pe telefonul mobil, din care rezulta că a plătit cei 35.000 de euro, suma de bani urmând să fie virată a doua zi.

A doua zi a realizat și bărbatul din Volovăț că la mijloc este o înșelăciune și a apelat la polițiști.

Au fost efectuate activități investigative și s-a stabilit că persoana care a plecat cu autoturismul Audi este pretabilă la săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune cu acest mod de operare, astfel încât s-a stabilit organizarea prinderii în flagrant.

 

 

 

 

 

În seara zilei de 3 iulie, în jurul orei 19:30 a fost organizată prinderea în flagrant a suspectului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din București.

Bărbatul a fost legitimat de polițiști și preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

 

”În urma cercetărilor efectuate, autoturismul aparținând părții vătămate a fost recuperat și predat acesteia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de înșelăciune, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Bucureșteanul a fost reținut pentru 24 de ore în arest pentru fapta de la Volovăț. Acesta vânduse deja mai departe mașina care nu îi aparținea cu 35.000 de euro.

Florin Paiu