27/09/2020

Rezultate frumoase ale atleților de la CSS Rădăuți

Scris de Manuel Costache


În perioada 4-5 septembrie, în localitatea Cluj, stadionul Cluj Arena, a găzduit Campionatele Naționale de Seniori și Tineret. La această competiție majoră a atletismului românesc a participat și rădăuțeanul Ihnatiuc Andrei, legitimat la CSS Rădăuți, unde este antrenat de profesorul Roșcăneanu Bogdan. Atletul a participat în proba de 5.000m, unde a obținut un muncit loc 3 după o cursă acerbă cu ceilalți adversari, el fiind bătut pe ultimii metri ai cursei, departajarea făcându-se la foto-finish. Antrenorul Bogdan Roșcăneanu a declarat: “Mă bucur pentru dăruirea de care a dat dovadă acest sportiv în cursă, mai ales pentru faptul că, aproape mai tot timpul, s-a pregătit acasă, într-o localitate limitrofă, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse. Am ținut legătura tot timpul cu el doar prin telefon și rețelele de socializare. El a venit pe pistă doar de 3 ori în starea de urgență și alertă doar la antrenamentele puternice, în rest am făcut naveta 60km, atunci când a fost necesar. Faptul că a luat medalie în asemenea condiții grele pentru toate sporturile, nu mă face decât să mă bucur, să-l apreciez pentru caracterul său puternic și să-l felicit pentru rezultatul obținut!”

Pentru atleții clubului CSȘ RĂDĂUȚI urmează încă o competiție importantă, pe 26.09.2020, când vor participa la Campionatul Național de Cros, ce se va desfășura la Botoșani.

Antrenorul rădăuțean speră ca la această competiție Andrei să își îmbunătățească performanțele iar ceilalți atleți să obțină și ei clasări cât mai bune!

Manuel Costache