28/07/2021

Medaliați la Jocurile Olimpice

Scris de Manuel Costache


Rezultate excepționale obținute de canotorii români la JO de la Tokyo, aproape toți sportivii fiind din județul Suceava.

Astfel la dublu vâsle, Ancuța Bodnar, originară din Vatra Moldoviței și Simona Radiș, originară din Avrămeni, județul Botoșani și-au spulberat pur și simplu adversarele, câștigând medalia de aur cu un nou record olimpic! Pe locurile doi și trei au sosit, la distanță mare, echipajele din Noua Zeelandă și Olanda. Simona și Ancuța și-au reconfirmat valoarea pe care au arătat-o în ultimii doi ani, când au devenit duble campioane europene, neavând practic adversare în Europa! Este o performanță extraordinară și prin faptul că sportivele din România au fost cele mai tinere din proba lor!

O mare surpriză au produs băieții de la patru rame care au câștigat, în premieră pentru România în această probă, medalia de argint!
Originari din județul Suceava, Cosmin Pascari, Ștefan Constantin Berariu, Mugurel Semciuc și Mihai Vasile Tigănescu, și ei cei mai tineri din concurs, au avut un finiș memorabil fiind depășiți doar de echipajul Australiei dar devansând Italia și Marea Britanie într-o cursă incredibila din finala JO de la Tokyo! Un echipaj de 22-23 de ani cu mari perspective și pentru JO Paris 2024!

Este un rezultat extraordinar pentru canotajul românesc, încă trei echipaje calificându-se în finale, toate cu șanse reale la medalii!

Manuel Costache