24/05/2024

Dan Marcu: „Nu pot să fac blat cu neamurile din comasate”

Scris de Saptamanalul de Radauti


Invitat la emisiunea „Eu cu cine votez?” realizată de Tiberiu Avram, Dan-George Marcu, candidatul AUR la Primăria municipiului Rădăuți, a dezmințit zvonul conform căruia ar avea vreo înțelegere, de orice fel, cu vreun contracandidat sau cu vreo altă formațiune politică: „Nu am făcut blat cu nimeni. Nu pot să fac blat cu neamurile din comasate”.

“Eu sunt în mediul privat de 20 și ceva de ani. Am muncit pe coate, să zic așa, și mulțumesc lui Dumnezeu, m-am realizat destul de bine”, a spus Dan Marcu. Acesta a recomandat oamenilor de afaceri puternici să se implice în politică și în viața publică, deoarece este nevoie de ei. Marcu a mai precizat că oamenii de afaceri „nu pot fi corupți”, pentru că deja sunt realizați.

Întrebat despre zvonurile care spun că a făcut blat cu PSD sau cu PNL, Dan Marcu, a precizat că nu a făcut blat și că nu va face blat cu nimeni, niciodată. El a adăugat că aceste zvonuri sunt mizerie, nu politică și că au fost pornite de cei care se tem de amploarea pe care a luat-o partidul AUR în Rădăuți.

“Suntem mult peste cota partidului, echipa pe care eu o am în spate sunt toți oameni onești, oameni cuminți, oameni integri care nu au făcut politică, în afară de Cristi (n.r. Cristian Hrițcan), prietenul meu și directorul meu de campanie. Restul n-am făcut politică. Și lumea se teme. Și atunci anunță, aruncă zvonuri pe piață ca să ne denigreze și lumea să spună, băi, și ăștia sunt compromiși, dar noi nu suntem compromiși”, a precizat Dan Marcu.

Candidatul AUR pentru Primăria municipiului Rădăuți a mai spus că tocmai pe baza acestor zvonuri, “lumea ar trebui să tragă concluzii. Ori cu unul, ori cu altul. Și cu ală și cu ală, n-avem cum. Logic. În schimb, ei au blat, partidele astea două comasate. Au blat ei între ei. Păi uitați-vă, PSD-ul nu dă deloc în PNL. Pe Rădăuți nu se aude nimic. Andronache nu dă deloc în Login. Se fac numai petarde, conturi false, și pe Facebook nu se vede realitatea.”

Referindu-se la edilii care au condus municipiul Rădăuți de-a lungul anilor, Marcu a spus că majoritatea au pus pe primul loc interesele lor, nu interesele comunității.

 

Întrebat dacă va ajunge primar, nu va fi descris la fel de către rădăuţeni, Dan Marcu a precizat că el și-a atins toate interesele, atât pe plan material, cât și pe plan familial.

„Din punct de vedere material sunt stabil, nu am nevoie de nimic, nu pot fi cumpărat, nu pot fi corupt, n-aș risca lucrul ăsta pentru că îmi risc libertatea, nu aș face lucrurile astea. Pe când ceilalți…, dacă vă uitați în istoricul Rădăuțiului, nu știu dacă există primari care să nu aibă cel puțin 2-3 dosare la DNA și lucruri făcute nu chiar ortodoxe. Asta este diferența între mine și ceilalți” a completat candidatul AUR pentru Primăria municipiului Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti