31/05/2024

Detalii cutremurătoare despre cum a omorât Loghin o tânără cu mașina

Scris de Florin Cotos


  • Probele arată că Loghin conducea cu peste 50km/h în localitate, a văzut victima cu cel puțin 20 de metri înainte de impact, nu au fost găsite urme de frânare, iar mașina a trecut peste victimă
  • Instanța cere Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava să lămurească unele „dubii” din raportul de medicină legală și să lămurească aspecte importante care lipsesc din procesul verbal de cercetare la fața locului
  • Dosarul în care primarul de Rădăuți Loghin Bogdan Andrei este cercetat pentru omor din culpă a fost trimis pentru continuarea cercetărilor la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

După patru ani de cercetări, apar detalii cutremurătoare despre condițiile în care numitul Loghin Bogdan Andrei a omorât o tânără de 15 ani cu mașina, la Sucevița. Chiar dacă inițial Loghin a obținut o soluție de clasare a dosarului, toate aceste documente au fost desființare de instanță, iar dosarul a fost trimis pentru continuarea cercetărilor la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Judecătorul de cameră preliminară a observat că probele arată că Loghin conducea cu viteză peste limita minimă admisă în localitate, nu au fost identificate urme de frânare, chiar dacă s-a stabilit că Loghin și-a văzut victima cu cel puțin 20 de metri înainte de impact, iar autovehiculul a trecut peste victimă.

Mașina condusă de Loghin a trecut peste victimă

În motivarea hotărârii prin care s-au desființat documentele de clasare a cauzei, iar dosarul în care primarul de Rădăuți Loghin Bogdan Andrei este cercetat pentru omor din culpă a fost trimis pentru continuarea cercetărilor la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, judecătorul de cameră preliminară face câteva observații.

„Judecătorul de cameră preliminară constată că din probele administrate în faza de urmărire penală rezultă că la data de 4 decembrie 2019, suspectul Loghin Bogdan Andrei a condus autoutilitara marca Ford Transit, cu numărul de înmatriculare SV 23 MET în interiorul localității Sucevița, în proximitatea unui magazin, cu viteză peste 50km/h și deși a observat de la distanță victima angajată în traversare prin loc nepermis, nu a inițiat nicio manevră de frânare, a intrat în impact cu victima M. Daiana Camelia, în vârstă de 15 ani, care a fost proiectată pe carosabil, posibil să fi trecut cu autovehiculul peste aceasta, după care se pare că și-a continuat deplasarea pe o suprafață destul de mare. Victima a suferit leziuni grave și deși a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a i se acorda asistență medicală, la orele 12.00 în aceeași zi aceasta a decedat”.

De asemenea, „se constată că aprecierile martorilor audiați în faza de urmărire penală sunt în sensul că suspectul a circulat cu viteză, iar din cele trei rapoarte de expertiză rezultă că viteza de deplasare a autovehiculului condus de intimat a fost peste limita legală: 60, 57, 50,01 km/h, fiind astfel încălcată o regulă de circulație”.

„Judecătorul de cameră preliminară constată că din probele administrate până în acest moment nu s-au identificat urme de frânare a autovehiculului condus de intimat înainte de impactul cu victima, deși acesta a văzut de la o distanță de peste 20 de metri că aceasta este angajată în traversare”.

Instanța cere risipirea „dubiilor” din dosar

Judecătorul de cameră preliminară cere continuarea cercetărilor în dosar, pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei. Instanța cere Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava să lămurească unele „dubii” din raportul de medicină legală și să lămurească aspecte esențiale care lipsesc din procesul verbal de cercetare la fața locului. În apărarea lui Loghin se spunea că victima era sub influența băuturilor alcoolice, dar probele de urină infirmă această ipoteză, iar expertizele tehnice nu au ținut cont de starea carosabilului, din procesul verbal de cercetare la fața locului lipsind date care să arate dacă pe șosea era gheață, la ora accidentului fiind -6 grade Celsius.

„Întrucât din probele administrate rezultă că autovehiculul condus cu viteză peste limita legală de intimatul suspect Loghin Bogdan Andrei, după impact, a trecut peste victima proiectată pe asfalt, se apreciază că este necesar a se stabili dacă această acțiune poate fi pusă în legătură de cauzalitate cu decesul, are o contribuție la producerea rezultatului, se impune a fi lămurit aspectul prin efectuarea unei expertize a actelor medicale, cele de la dosar precum și cele aflate la unitatea medicală care a acordat asistență victimei”, se arată în motivarea instanței.

Florin Cotos