24/05/2024

Peste un milion de euro din banii rădăuțenilor pentru a acoperi pierderile de la firma căpușă SC Servicii Comunale SA

Scris de Saptamanalul de Radauti


Peste un milion de euro din banii rădăuțenilor s-au plătit pentru a acoperi pierderile de la firma căpușă numită SC Servicii Comunale SA. Mai exact, în ședința din septembrie 2023 consilierii locali au aprobat transferul de la bugetul Primăriei Rădăuți către SC Servicii Comunale SA Rădăuți a sumei de 5.384.900 de lei. Suma reprezintă pierderile induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat înregistrate de operatorul SC Servicii Comunale SA în iarna 2022-2023.

”Aceste cifre vorbesc de la sine despre managementul total falimentar al lui Adrian Jecalo, unul care este acoperit constant de primarul Bogdan Loghin. Același manager al SC Servicii Comunale SA care acum două ierni i-a lăsat pe rădăuțeni să înghețe în propriile care pentru că a fost incapabil să finalizeze în timp util reparațiile la cele două cazane. Despre asta este vorba, despre o asociere nocivă dintre actuala conducere a Primăriei și a SC Servicii Comunale SA Rădăuți, una care este doar în detrimentul locuitorilor orașului. De aceea, atât Adrian Jecalo, cât și Bogdan Loghin trebuie să devină cât mai rapid o amintire”, a arătat omul de afaceri Dan George Marcu, candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți.

Acesta este de părere că se caută insistent falimentarea SC Servicii Comunale SA și asta pentru a putea acoperi toate neregulile și matrapazlâcurile care s-au derulat în ultimii ani la această societate, și totul în cârdășie cu oamenii din conducerea Primăriei Rădăuți.

”Conform datelor financiare publice, rezultă că în ultimii trei ani s-au înregistrat pierdere de aproape două milioane de euro, iar firma că atare are o datorie de aproape 4 milioane de euro doar în ultimul an, 2023. De aici putem trage o concluzie ferma și la subiect, și anume că se dorește înstrăinarea patrimoniului și falimentarea SC Servicii Comunale SA Rădăuți”, a concluzionat candidatul AUR pentru funcția de primar în Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti