03/09/2021

Urmărire cu focuri armă a polițiștilor după șoferul unui BMW, la Satu Mare, Bădeuți și Burla

Scris de Florin Paiu


Pe 2 septembrie, în jurul orei 16.00, un echipaj de poliție de la Secția Rurală Marginea, aflat pe raza comunei Satu Mare, a efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui BMW 310, cu numere de Germania.
Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire, astfel că echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia. În încercarea de a scăpa, acesta a mărit viteza de deplasare, îndreptându-se către localitatea Bădeuți, oraș Milișăuți, pe mai multe drumuri comunale neclasificate.
Pe raza satului Bădeuți, în extravilan, în încercarea de a opri autoturismul, după efectuarea somațiilor legale, un agent de poliție a tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Polițistul a tras apoi și mai multe focuri de armă în direcția pneurilor autoturismului, însă BMW-ul și-a continuat cursa periculoasă.
Șoferul nu a putut fi oprit, ajungând la Burla. În Burla, autoturismul BMW a ieșit în decor, moment în care cel de la volan a coborât și a fugit către o zonă de pășune. Polițiștii au fost nevoiți să continue urmărirea pe jos. Din nou s-au tras focuri de armă, fugarul fiind în cele din urmă prins.
Persoana urmărită a fost identificată ca fiind Ionuț L., în vârstă de 20 de ani, din orașul Milișăuți, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismul BMW este radiat din circulație din România, din anul 2019, având pus un număr fals de înmatriculare.
Tânărul șofer nu era băut.
Tânărul a declarat că a cumpărat BMW-ul de puțin timp, fără acte, pentru dezmembrări.
Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.
Pentru cele trei infracțiuni în concurs s-a dispus, joi seară, emiterea unei ordonanțe pentru 24 de ore, în baza căreia tânărul în vârstă de 20 de ani a fost introdus în arestul poliției județene.
Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu