03/09/2021

Tânăr arestat de Judecătoria Rădăuți pentru tâlhărirea a trei minori

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui tânăr în vârstă de 19 ani, din Arbore, pus sub acuzare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. Matei Pușcașu este acuzat că a acționat cu multă violență față de trei minori, pe care i-a amenințat și lovit, pentru a-i deposeda de bani.
Matei Pușcașu este acuzat că în noaptea de 29 spre 30 august, la miezul nopții, prin folosirea de amenințări și acte de violență, a luat cu forța de la trei minori din localitate suma de 310 lei, banii pe care victimele îi aveau asupra lor.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au arătat, într-un comunicat de presă, că inculpatul le-a aplicat celor trei lovituri cu pumnul la nivelul feței. Toți cei trei minori au suferit leziuni certificate medico-legal. Unul are nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale, unul de 2-3 zile de îngrijiri, iar al treilea de 1-2 zile îngrijiri medicale.
Miercuri, 1 septembrie, polițiștii au emis pe numele tânărului de 19 ani ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia l-au introdus în arestul poliției județene.
A doua zi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au formulat propunere de arestare preventivă.
Joi, 2 septembrie, Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Tânărul de 19 ani poate contesta măsura de arest la instanța superioară.
”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu