16/02/2024

Un tânăr din Marginea a fost arestat pentru furturi de mașini și tâlhărie

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Marginea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a adunat mai multe infracțiuni, respectiv tâlhărie, furt de mașini și conducere fără permis.

Șirul de infracțiuni a început în luna noiembrie a anului trecut, în apropierea stației PECO Iosimar din Marginea, unde inculpatul a agresat două femei de la care a luat un telefon mobil și o vestă în ale cărei buzunare se aflau o pereche de căști pentru telefon și circa 10 lei.

Din cercetări a rezultat că autorul faptei a fost Costel Blasciuc, în vârstă de 22 de ani la acea vreme.

Deși a fost vorba de furt comis prin violență, tânărul nu a stat prea mult în arest preventiv.

Tot la finele anului trecut, același tânăr, la Gura Humorului, a sustras un microbuz funcțional, din spatele unei societăți, pe care l-a vândut ulterior la fier vechi cu 800 de lei.

Pus sub control judiciar pentru aceste fapte, dar cercetat în libertate, tânărul a comis noi fapte, de această dată acasă, la Marginea.

Pe 4 februarie a.c., în jurul orei 9.30, polițiștii Secției Rurale Marginea au fost sesizați de un localnic că s-a furat un BMW 320.

Din cercetări a rezultat că proprietarul, un bărbat din Sucevița, a lăsat autoturismul pentru a fi reparat în comuna Marginea. Peste noapte, BMW-ul a rămas în spatele unei case, iar cheia într-un sertar din interiorul atelierului auto.

Pe timp de noapte, un hoț a intrat în atelier și a luat cheile.

Autoturismul marca BMW a fost identificat de polițiști la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul din care a fost sustras, fiind abandonat.

Din cercetări polițiștii au ajuns în scurt timp la Dumitru Blasciuc, în vârstă de 23 de ani, din Marginea. El a recunoscut că a spart atelierul auto, a luat cheile, a pornit BMW-ul, dar a trebuit să îl abandoneze în scurt timp, din cauza defecțiunilor tehnice.

Tânărul a recunoscut că a încercat să sustragă și autoturismul marca VW Touareg din apropiere, tot cu chei găsite, însă nu l-a putut porni.

În toate cazurile tânărul a și condus mașinile furate pe drumurile publice, fapt care i-a adus noi infracțiuni reținute în sarcina sa, respectiv infracțiuni de conducere fără permis.

În baza probatoriului administrat de polițiști, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a propus în instanță înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu arestul preventiv.

Inevitabilul s-a produs iar judecătorii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Saptamanalul de Radauti