16/02/2024

Aeroportul Suceava se menține și în debut de 2024 în Top 5 pasageri pe trafic internațional

Scris de Saptamanalul de Radauti


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în luna ianuarie 2024 Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava se menține pe poziția 5 la traficul internațional, imediat în urma aeroporturilor marilor orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. De asemenea, este în primele 6 la numărul de pasageri pe cursele interne.

Graficul arată că aeroporturile din Sibiu și Craiova vin din urmă, Craiova cel puțin fiind foarte aproape de traficul de pe aeroportul nostru. 

La capitolul noutăți, deocamdată se știe doar că în aprilie o să se mărească numărul curselor interne pe Tarom în zilele de miercuri, joi și vineri.

Conducerea Consiliului Județean Suceava caută noi operatori și noi destinații internaționale pentru perioada următoare. Echipa de la aeroport are deja programate, începând de săptămâna viitoare, o serie de întâlniri cu companii care operează zborurile.

Se caută și se speră deschierea de noi destinații spre Spania, Franța și Israel.

Certitudini nu există însă iar aeroportul din Iași pare să acapareze tot mai mult traficul aerian pe zona Moldovei.

Există și o petiție online inițiată de un om de afaceri pentru menținerea actualelor curse aeriene și pentru introducerea unora către alte destinații de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Salcea.

Conform Monitorul de Suceava, până în prezent, petiția are peste 8.300 de semnături, iar numărul acestora crește de la o zi la alta. Cei care au votat sunt locuitori din județul Suceava, în cea mai mare parte, dar au votat și persoane din Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Bistrița sau București, dar și din Ucraina, pentru că petiția este tradusă și în limba locuitorilor din țara vecină. Au fost multe semnături și de la persoanele plecate în străinătate și care și-ar dori curse cât mai apropiate de casă pentru a nu pierde timp pe drum, cu diferite legături.

 

Link petiție

https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form,

 

Saptamanalul de Radauti