16/02/2024

Percheziții la Suceava într-un dosar de furt de catalizatoare auto de 4 milioane de euro

Scris de Saptamanalul de Radauti


17 percheziții au avut loc în județele Suceava, Botoșani, Mehedinți, Dolj și Olt în cazul unei grupări care a acționat în perioada februarie 2022 – februarie 2024 în zona de nord-vest a Franței și a sustras catalizatoare auto de pe mașini.

Autoritățile judiciare franceze au comunicat că este vorba de 395 de victime, majoritatea persoane juridice, prejudiciul creat astfel depășind suma de 4.000.000 de euro.

”Pe parcursul perchezițiilor domiciliare, la care au participat și 4 anchetatori francezi, au fost identificate 4 autovehicule de lux, ridicate în baza unor ordine de indisponibilizare, precum și sumele de 9.600 de euro, 3.400 de lei, bijuterii, telefoane mobile, tablete, laptop-uri, medii de stocare de interes în cauză, precum și alte mijloace de probă.
În aceeași cauză, în urmă cu o săptămână, a fost organizată și pe teritoriul Franței o acțiune similară, în cadrul căreia au fost efectuate patru percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost depistați alți membri ai grupului organizat, cinci dintre aceștia, cetățeni români implicați în furturile respective, fiind reținuți”, se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Saptamanalul de Radauti