02/06/2022

Un tânăr care a violat și tâlhărit o bătrână a scăpat cu o pedeapsă redusă cu mai bine de 2 ani

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 35 de ani, din Dornești, judecat pentru comiterea infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată, fapte comise asupra unei femei în vârstă de 65 de ani, atacată în casă, a beneficiat de o reducere a pedepsei față de ce stabilise Judecătoria Rădăuți.
Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului și i-a redus pedeapsa de la 8 ani de închisoare, la pedeapsa rezultantă principală de 5 ani și 8 luni de închisoare, sentința fiind definitivă.
Fapta a fost comisă în luna ianuarie a acestui an și a avut în prim plan violența.
În seara zilei de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, Ilie Cristinel Marcu a forțat fereastra locuinței și a pătruns în camera unde se afla o femeie în vârstă de 65 de ani.
Din ancheta polițiștilor și a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a rezultat că, după ce i-a acoperit gura cu mâinile și a trântit-o pe pat, atacatorul a întreținut relații sexuale normale și anale cu vârstnica, iar la plecare a furat telefonul mobil marca Samsung, dar și alte bunuri din locuință. În baza informațiilor pe care le-au obținut, anchetatorii au solicitat un mandat de percheziție la domiciliul suspectului. Cu acest prilej a fost găsit telefonul mobil marca Samsung aparținând persoanei vătămate, dar și obiecte de vestimentație purtate de autor la momentul comiterii faptelor.

Florin Paiu