31/05/2022

Doi tineri care au tâlhărit un bătrân în Rădăuți, condamnați și eliberați în același timp

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a dat sentința, în ședința din 31 mai, într-un caz de tâlhărie comis asupra unui bărbat în vârstă de 74 de ani, în zona centrală a municipiului, în luna martie a acestui an.

Cei doi inculpați, doi tineri în vârstă de 17 și 18 ani, care se aflau în arest preventiv din luna martie a acestui an, au fost condamnați și în același timp eliberați.

Minorului de 17 ani, Corneluș T., i s-a aplicat măsura asistării zilnice, pe o perioadă de 6 luni, în timp ce inculpatul major David Marcel Pandelică a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiționat pe durata unui termen de 4 ani. Fiind vorba de pedepse care nu se execută în penitenciar, automat Judecătoria Rădăuți a încetat de drept și măsura arestului preventiv.
Așadar, cei doi au scăpat de arest, stând după gratii ceva mai mult de două luni de zile.

După cum am mai arătat în Săptămânalul de Rădăuți, Polițiștii judiciariști de la Rădăuți au pus în aplicare, pe 20 martie, două mandate de percheziții domiciliare, vizați fiind doi localnici, unul în vârstă de 18 ani și unul de 17 ani, despre care s-au adunat date că au comis o tâlhărie în data de 9 martie, în zona centrală a orașului.
Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Rădăuți au lucrat timp de câteva zile la anchetă după ce au fost sesizați că pe data de 9 martie, în jurul orei 19.00, după lăsarea întunericului, un rădăuțean în vârstă de 74 de ani, în timp ce se deplasa de la Clubul Pensionarilor Rădăuți, spre domiciliul său, în zona pietonală din municipiu, a fost deposedat prin violență de o borsetă pe care o avea asupra sa.
Din cercetări a rezultat că septuagenarul s-a intersectat cu doi tineri, care se deplasau dinspre Magazinul General și care au schimbat direcția brusc după acesta.
Unul dintre autori i-a spus bătrânului ”dă-mi poșeta” după care ambii au tras cu forța de aceasta, până când breteaua s-a rupt. Cei doi tâlhari au fugit cu borseta în care se aflau suma de 70 de lei și un telefon mobil cu butoane.
Cei doi autori au fost puși sub acuzare pentru tâlhărie calificată și arestați preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți urmează să decidă dacă vor contesta sau nu sentința Judecătoriei Rădăuți, care poate fi atacată cu apel.

Florin Paiu