31/05/2022

Bărbat recalcitrant, beat și fără permis, prins din nou în termenul de încercare pentru infracțiuni similare

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Putna, pare a ține morțiș să ajungă la pușcărie pe termen lung. Iar în noile condiții nici nu are cum să nu ajungă, comițând infracțiuni similare celor pentru care a fost deja condamnat cu suspendare și cu termen de încercare impus.

Duminică, 29 mai, un bărbat din Putna a sunat la 112 și a reclamat că tatăl său face scandal la domiciliu. Ulterior, același apelant a revenit și a anunțat că tatăl său a plecat la plimbare cu mașina deși era sub influența băuturilor alcoolice.
Un echipaj de la Secția Rurală Gălănești s-a deplasat la Putna și l-a identificat în trafic pe suspect. Acesta a oprit dar când polițiștii au încercat să îl legitimeze a devenit agresiv și a încercat să plece de lângă mașină.
Bărbatul a fost urcat cu forța în autospeciala de poliție și a fost dus la sediul Poliției Vicovu de Jos. Rezultatul la testarea cu aparatul etilotest a fost de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, putneanul fiind condus la spital, unde i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. După cum polițiștii știau deja, bărbatul are permisul de conducere suspendat după un caz aproape similar.
Cătălin Gîngă a fost reținut pentru 24 de ore.
S-a dispus continuarea urmăririi penale față de putnean pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul având suspendat exercițiul acestui drept”.
În privința alcoolemiei, pentru completarea probatoriului se așteaptă rezultatele probelor de sânge.

În martie 2021, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați, tot de fiul lui Gîngă, despre faptul că tatăl său a plecat de acasă, din Putna, la volan, în stare de ebrietate. Echipajul de serviciu s-a deplasat în zona drumului comunal Mănăstirea Sihăstria Putnei, iar la un moment dat s-a intersectat cu mașina suspectă, efectuând semnale de oprire. Șoferul și-a continuat deplasarea, fiind urmărit pe o distanță de circa 4 kilometri.
La un moment dat, pe drumul comunal Sihăstria Putnei, şoferul fugar a oprit mașina pe mijlocul drumului și a coborât de la volan, fiind ajuns imediat de polițiști. Suspectul s-a manifestat agresiv și a refuzat să se legitimeze, astfel că s-a intervenit în forță pentru imobilizarea sa.
Atunci, bărbatul a refuzat să dea probe biologice de sânge.
El a fost condamnat în luna februarie a acestui an la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de doi ani pentru comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.

Saptamanalul de Radauti