02/06/2022

Trenul de Putna a circulat cu patru vagoane pline de 1 iunie

Scris de Saptamanalul de Radauti


Ziua de 1 iunie a fost una de sărbătoare și pe calea ferată secundară Suceava-Rădăuți-Putna, toate trenurile fiind suplimentate la o capacitate de patru vagoane. Decizia CFR Călători nu a fost întâmplătoare, fiind foarte mulți călători copii, care au profitat de ziua liberă și, organizați în grupuri, au mers în număr foarte mare la Putna.
Circulația trenurilor pe această rută devine tot mai animată, dovadă și că s-a ajuns ca în unele zile trenurile să circule cu 3-4 vagoane, ceea ce nu este puțin pentru o astfel de linie secundară.
Ca dovadă a interesului și a numărului important de bilete vândute, CFR Călători a distribuit controlorilor de serviciu pe această rută aparate mobile pentru emiterea legitimațiilor de călătorie (bilete).
”Un pas foarte mare și important spre modernizare în aceste vremuri în care chitanțierul din hârtie pe care se completa cu pixul biletul, par rupte din altă lume. Astfel, biletul poate fi emis în câteva secunde și imprimat de dispozitiv, după o simplă completare a unor informații de către controlor.
Avantaje?
Mult mai rapid și eficient mai ales în zilele cu trenuri aglomerate în care completatul zecilor de bilete era un proces greoi, iar unii călători ajungeau la destinație până primeau bilet, mai ales pe secții fără case de bilete și cu trenuri regim regio la care nu se pot achiziționa online”, se arată într-un material publicat pe pagina linia 515.wordpresspress.com.

Saptamanalul de Radauti