03/06/2022

Un tânăr beat care a produs un accident mortal și a fugit, la Arbore, trimis aproape 3 ani la pușcărie

Scris de Florin Paiu


Un tânăr judecat pentru un accident mortal pe care l-a provocat la Arbore, în august 2020, victimă fiind amicul care era în mașina sa, și care scăpase la prima instanță – Judecătoria Rădăuți, cu o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 10 luni de închisoare, dar cu suspendare, a încasat aceeași pedeapsă, dar cu executare, la Curtea de Apel Suceava.
Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au stabilit că nu se poate da doar o pedeapsă cu suspendare în cazul unui tânăr care a condus beat, a provocat un accident și a fugit.

Inculpatul, Petrică Sava, a fost condamnat și judecat pentru trei infracțiuni la regimul rutier, respectiv ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

În august 2020, un tânăr în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața după ce autoturismul marca Audi în care se afla a lovit un stâlp și un cap de pod, pe raza comunei Arbore.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit o mașina avariată grav. Pe bancheta din spate, a fost găsit un tânăr în stare de inconștiență și cu leziuni foarte grave la nivelul capului. Pentru Anton Sahlean, din Pârteștii de Sus, nu s-a mai putut face din păcate nimic.

În ceea ce privește șoferul, acesta a dispărut imediat după impact. A fost găsit de polițiști două ore mai târziu. Este vorba de Petrică Sava, în vârstă de 23 de ani atunci, din Pârteștii de Sus. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,38 mg/litru în aerul expirat. Probele de sânge au confirmat ulterior o alcoolemie de peste 0,8 la mie, care s-a încadrat la infracțiune.

Florin Paiu