02/06/2022

A murit și șoferul din mașina urmărită de Tiberius Vatamaniuc

Scris de Florin Paiu


Accidentul de la finalul lunii aprilie de la Sucevița, produs în timp ce mașina în care erau doi bărbați era urmărită de autoturismul condus de Tiberius Vatamaniuc, s-a soldat, în cele din urmă, cu o dublă tragedie.
Dionisie Rotar, în vârstă de 47 de ani, din Marginea a murit la aproximativ o lună de zile de la accident. Acesta a fost internat în stare extrem de gravă la Spitalul Județean Suceava, iar pe 25 mai a fost externat și transferat la o clinică de specialitate din Iași. Din păcate, după câteva zile de la transfer, acesta a decedat.
Adrian-Ilie Mihalescu, de 34 de ani, din Marginea, pasager din mașina condusă de Dionisie Rotari a murit chiar după accident. Mașina în care erau cei doi, marca BMW, a fost urmărită de Tiberius Gheorghe Vatamaniuc. La o viteză extrem de mare, în jur de 200 de kilometri la oră, autoturismul BMW a părăsit carosabilul și a ajuns în albia râului Sucevița.

O expertiză tehnică ar trebui să stabilească dacă a existat vreun contact între Audi și BMW înainte ca ultimul autovehicul să părăsească șoseaua și să ajungă în albia râului Sucevița. Din primele date, în apropierea unui pod care traversează râul Sucevița, într-o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul asupra volanului. Mașina a intrat pe contrasens, a mers aproape 40 de metri pe spațiul verde, a scos din rădăcini un copac, iar apoi s-a răsturnat în albia râului Sucevița. Cei doi bărbați au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția echipajelor specializate ale ISU Suceava pentru a fi scoși dintre fiarele contorsionate.

Ancheta se anunță una extrem de grea și complicată. Vatamaniuc neagă că are vreo legătură cu accidentul. El a susținut că ar fi fost atacat de cei doi și a plecat în urmărirea lor. Vatamaniuc a fugit din țară, după ce a pus sub acuzare pentru conducere sub influența alcoolului.
Rezultatul alcoolemiei a fost de 1,97 la mie în sânge, cu mult peste limita penală.

Tiberius Vatamaniuc este arestat în lipsă pentru comiterea infracțiunii de ”conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”.

Florin Paiu