06/03/2023

Un șofer urmărit de polițiști de la crâșmă până acasă, reținut în arest pentru o alcoolemie de aproape 2,5 la mie

Scris de Florin Paiu


Polițiștii au continuat cercetările în cazul unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Vicovu de Sus, urmărit de polițiști după ce a ieșit dintr-o crâșmă și s-a urcat la volan.

Evenimentul s-a petrecut pe 25 februarie, în cadrul unei razii desfășurate de polițiști la Vicovu de Sus dar polițiștii au trebuit să aștepte rezultatele probelor de sânge pentru a avea confirmarea alcoolemiei foarte mari a șoferului pericol public care s-a mai angajat și într-o acțiune de urmărire periculoasă.

În acea zi, după lăsarea întunericului, polițiștii au efectuat activități de supraveghere la mai multe baruri de pe raza orașului Vicovu de Sus.

Oamenii legii au observat un autoturism parcat în fața unui bar, iar la scurt timp din interior a ieșit un bărbat care a urcat la volan și a demarat în trombă. Polițiștii a plecat în urmărire cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar pe parcursul urmăririi l-au somat de mai multe ori pe șofer să tragă pe dreapta. Avertismentele au inclus și amenințarea cu folosirea armamentului din dotare.

Șoferul a oprit abia după ce a intrat într-un garaj deschis. Acolo, polițiștii au reușit să-l scoată din mașină, l-au imobilizat și încătușat. La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,15 g/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind dus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Rezultatele probelor de sânge au indicat o alcoolemie de 2,46 g/l alcool pur în sânge.

Șoferul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Chiar dacă nu a mai existat și o a doua infracțiune, având în vedere alcoolemie mare, s-a decis că bărbatul trebuie să stea în arest măcar cele 24 de ore cât este valabilă ordonanța de reținere.

În după-amiaza zilei de 3 martie, vicoveanul a fost reținut în arest după care a fost plasat sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligații și restricții.

Florin Paiu