08/04/2024

Un șofer pericol public, prins de polițiști după o urmărire pe străzile din Rădăuți

Scris de Florin Paiu


În noaptea de 7 spre 8 aprilie, în jurul orei 00:30, un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrală a municipiului, a observat un autoturism care circula haotic, punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

Alarma a devenit majoră după ce echipajul a constatat că șoferul refuză să oprească la semnalele acustice și luminoase.

Un alt echipaj de poliție a pregătit dispozitivul ”Spike”, însă nu a mai fost cazul.

După o urmărire pe mai multe străzi, fugarul a intrat pe o stradă fără ieșire. Acolo a fost blocat, scos cu forța din mașină și încătușat.

”În dinamica urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, polițiștii au reușit să direcționeze vehiculul urmărit către o stradă fără ieșire, reușind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliței, fără incidente.

Pe parcursul urmăririi, polițiștii au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă nu au utilizat armamentul din dotare, evaluând obiectiv riscurile asociate prin prisma zonei urbane în care s-a derulat urmărirea.

După blocarea autoturismului pe strada Splaiul Topliței, polițiștii au procedat l-a extragerea din autoturism a conducătorului auto și a altor doi bărbați, pasageri, aflați pe locurile dreapta față, respectiv dreapta spate”, se arată într-un comunicat de presă.

După legitimare a rezultat că șoferul este un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Milișăuți.

Șoferul avea concentrația de 1.03 miligrame per litru alcool în aerul expirat, fiind dus la Spitalul Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Florin Paiu