07/04/2024

Un incendiu a distrus mare parte dintr-o gospodărie. Totul ar fi plecat de la o țigară aprinsă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o gospodărie din orașul Frasin. Se bănuiește că focul a ars mocnit de sâmbătă după-amiază și s-a extins încet dar sigur pe fondul cantității mari de material inflamabil. Fumatul neglijent este singura posibilă cauză identificată de pompieri.

Pentru pompieri alarma a fost majoră având în vedere că au găsit un incendiu care se manifesta generalizat la casa de locuit și la anexele gospodărești, respectiv adăpost de animale și depozit de furaje, cu pericol de extindere la vecinătăți.

La incendiu au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

Proprietarii gospodăriei, un bărbat și o femeie, au suferit atacuri de panică, fiind monitorizați de echipajul SMURD.

Incendiul a fost localizat și stins la ora 2.30 din noapte. Au ars anexele gospodărești, construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. Incendiul a fost lichidat la ora 02:30, iar pompierii militari au salvat gospodăria învecinată”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Saptamanalul de Radauti