09/08/2021

Un șofer care a fugit de polițiști a încasat amenzi de aproape 3.000 de lei și va răspunde pentru două infracțiuni

Scris de Florin Paiu


Duminică seară, în jurul orei 21.30, un echipaj de la Secția Rurală de Poliție Gălănești, în timp ce acționa pe DN 2E, la Voitinel, a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui Audi A4 , ce se deplasa dinspre comuna Voitinel spre Horodnic de Sus.

Șoferul nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de polițiști și a mărit viteza de deplasare. Polițiștii au plecat în urmărire cu autospeciala de serviciu, reușind să blocheze mașina după aproximativ 2 kilometri. La volan era un tânăr care nu avea asupra sa nici un document, nici personal, nici al mașinii.

S-a stabilit însă în scurt timp că tânărul de la volan este Vasile M., în vârstă de 27 de ani, din Voitinel, care nu deține permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul avea concentrația de 0,46 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, peste limita de 0,40 pentru care se întocmește dosar penal.

Cu ocazia verificării autoturismului marca Audi A4 s-a stabilit faptul că acesta are ITP expirat din data de 4 august.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului iar restul abaterilor au fost cuantificate la amenzi.
Tânărul din Voitinel a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a oprit la semnele agenților de poliție, pentru faptul că nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și pentru faptul că mașina pe care o conducea avea ITP expirat cu amendă în valoare de 2.900 lei.

Florin Paiu