09/08/2021

Avocatul Traian Andronachi după accidentul de la Milișăuți – purtați centura și folosiți corect scaunul pentru copii

Scris de Florin Paiu


Accidentul petrecut vineri, 6 august, pe DN 2 H, la Milișăuți, s-a soldat cu rănirea a cinci oameni, din fericire ușor. Printre răniți se află și soția și fiica în vârstă de un an și patru luni de zile a avocatului rădăuțean Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului municipal Rădăuți.

Traian Andronachi se deplasa regulamentar la volanul unui Mercedes, fiind lovit de o mașină scăpată de sub control, venită de pe contrasens. După cum se vede și pe imagini, impactul dintre mașini a fost destul de violent. În aceste condiții, centurile de siguranță au ajutat mult. Mai ales în cazul copilului bine fixat în scaunul special din spate.

După accident, Traian Andronachi a tras un semnal de alarmă cu privire la cât au contat centurile de siguranță și scaunul pentru copil corect folosit:
Am un mesaj în special pentru cei care călătoresc cu copii in mașină! Nu plecați la drum fără scaun special pentru copii și fără să vă asigurați ca ați cuplat corespunzător centurile de siguranță! Circulați prudent și fără viteză, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla!
Mulțumim lui Dumnezeu pentru grija pe care a avut-o pentru noi! A fost pentru prima data când,
înainte de a pleca, m-am asigurat încă o dată că centura fetiței e bine cuplată!
Mulțumesc, de asemenea, SMURD Rădăuți, SAJ – Rădăuți, Poliției municipiului Rădăuți, foștilor colegi ai Spitalului Rădăuți, foștilor colegi de la Spitalul Județean Suceava și în special acelor oameni de bine, care nu au ezitat nici o clipă și au sărit in ajutorul persoanelor implicate în accident
”, a transmis Traian Andronachi.

Cu privire la cum s-a produs accidentul, șoferul unui VW Polo, care rula pe direcția Suceava spre Rădăuți, a frânat brusc și a tras de volan, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare față de mașina din fața sa.
Mașina VW a ieșit în decor inițial în dreapta, unde a lovit un cap de pod. În urma impactului autoturismul marca VW Polo a fost rotit și proiectat pe celălalt sens de mers moment în care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Mercedes-Benz care circula regulamentar pe direcția Rădăuți-Suceava, condus de Traian Andronachi.
În accident a mai fost implicat un al doilea VW, al cărui șofer s-a speriat și a intrat într-un cap de pod, fără a intra în coliziune cu celelalte două mașini.
Cinci răniți au fost transportați cu ambulanțele la spital, în urma accidentului, din mașinile Mercedes și VW Polo. Cei cinci răniți au fost diagnosticați cu excoriații și traumatisme ușoare.

Florin Paiu