05/12/2020

Un șofer băut și fără permis a intrat intenționat într-o mașină de poliție, după o urmărire prin Rădăuți

Scris de Unknown


În noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 spre 25 noiembrie, în jurul orei 1.45, o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți, care acționa pe străzile orașului, s-a sesizat că șoferul unui autoturism marca Lancia are un comportament suspect, și a demarat în trombă în momentul în care a văzut autospeciala oamenilor legii. Patrula de poliție a plecat în urmărirea fugarului și a cerut ajutor prin stație unui al doilea echipaj, așa cum se procedează în cazurile de acest gen.

La intersecția străzilor Putnei cu Teiului, oamenii legii au poziționat o autospecială de poliție paralel pe șosea, cu intenția de a-l bloca pe fugar. Surpriza a fost că cel de la volan a efectuat o manevră de viraj la dreapta, lovind autospeciala de poliție. Fugarul nu a reușit însă să-și continue drumul după impact, fiind scos din mașină și încătușat.

La volanului autoturismului marca Lancia a fost identificat Gabriel Ion Scripcariuc, de 30 de ani, din Rădăuți. După verificări a rezultat că șoferul pericol public nu are permis pentru nici o categorie de autovehicule. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat că individul avea o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus apoi la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în snge Un adevărat public așadar, oprit din fericire înainte de a provocat o nenorocire.

Rădăuțeanul a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni: „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,distrugere” și a fost băgat în arestul poliției județene, în primă fază în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Cercetările vor continua sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Unknown