05/12/2020

Doi tineri care cărau bunuri furate, surprinși de o patrulă de jandarmi, la Rădăuți

Scris de Florin Paiu


În noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 – 29 noiembrie, în jurul orei 2.20 din noapte, un echipaj de la Detașamentul de Jandarmi Rădăuți, care se afla în misiune de patrulare prin municipiu, a observat, pe strada Calea Bucovinei, doi tineri care cărau un sac voluminos din plastic, respectiv o cutie de carton. Jandarmii au sesizat comportamentul suspect al acestora, iar în momentul în care s-au apropiat cei doi au luat-o la fugă.

La aproximativ 400 m de locul interceptării, forțele de ordine au reușit prinderea și imobilizarea uneia dintre tineri, de 19 ani, domiciliat în municipiul Rădăuți.

Acesta a declarat că împreună cu un prieten, un minor în vârstă de 14 ani, au pătruns prin efracție în interiorul unui magazin mixt de unde au sustras mai multe bunuri de consum, cât și o casetă de valori, pe care le-au abandonat într-un parc din apropiere, la vederea jandarmilor.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind infracţiunile de furt calificat și distrugere. Persoana în cauză și bunurile recuperate au fost predate Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea continuării cercetărilor și identificării celuilalt făptuitor.

Florin Paiu