07/11/2023

Un pompier de la Rădăuți a murit acasă, după tura de 24 de ore

Scris de Daniel Rosu


Doliu la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava. Unul dintre pompierii care era încă în activitate la vârsta de 50 de ani a încetat din viață în mod fulgerător.

Plutonierul adjutant-șef Constantin Avîrvarei, în vârstă de 50 de ani, de la Detașamentul de pompieri Rădăuți, a intrat în stop cardio-respirator luni noapte, acasă.  

Echipajul medical de la Ambulanță și paramedicii de la SMURD, colegii săi, au încercat să îl resusciteze dar nu l-au putut salva.

 „Deși meseria noastră, de pompier militar, ne familiarizează destul de mult cu moartea și cu tot ceea ce presupune ea, șocul resimțit la pierderea unui camarad este imposibil de descris… Inexplicabil, și de aceea mulți au crezut că e o glumă la aflarea veștii, inima mare a lui Constantin a cedat. Și oricât de mult s-au străduit cei care i-au sărit în ajutor, planul lui Dumnezeu a fost altul…

Plutonierul adjutant-șef Constantin Avîrvarei ne-a părăsit. Pe noi, familia, și pe cei pe care i-a salvat și i-a protejat în toată cariera lui… A plecat, la doar 50 de ani, fără să apucăm să ne luăm rămas bun. Fără să ne gândim că ar trebui să facem acest lucru… Despre noi, pompierii, se știe că plecăm de acasă și nu știm când sau dacă ne mai întoarcem… Constantin a plecat după 24 de ore de serviciu, dar colegii săi de tură nu-l vor mai vedea la următorul apel… Pentru că el a răspuns <prezent> la apelul din Cer… Ne rugăm bunului Dumnezeu să îl aibă în pază şi să îl odihnească în pace, să îl aşeze între cei drepţi, iar pe cei pe care i-a părăsit, să-i mângâie şi să-i întărească. Adio, drag camarad!”

Slujba de înmormântare a pompierului Constantin Avîrvarei va avea loc joi, 9 noiembrie, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Vicovu de Sus (Centru)”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Daniel Rosu