08/11/2023

A murit jurnalistul Florin Avram la numai 54 de ani

Scris de Saptamanalul de Radauti


Doliu în presa suceveană, unul din cei mai vechi oameni de presă murind fulgerător la vârsta de numai 54 de ani.

Jurnalistul Florin Avram era fratele mai cunoscutului Sorin Avram, cei doi lucrând la Radio Top încă din 1991, când s-a înființat postul.

Mai mult de jumătate din viață și-a petrecut așadar Florin în radio, într-un singur radio.

Florin era un familist convins, avea un fiu care mai avea încă multă vreme nevoie de tată dar și o mamă care și-a pierdut deja al doilea copil din cei patru. 

”Fratele meu, Florin, a plecat, la numai 54 de ani, după sora mea Cristina, care a părăsit această lume la numai 51 de ani. Dumnezeu să-i odihnească pe amîndoi! Florin a fost un om bun. Așa mi-au transmis mai toți cei care m-au sunat imediat cum au aflat că Florin a murit în noaptea de 7 spre 8 noiembrie și care au adăugat că se află în stare de șoc. Unii dintre cei care mi-au transmis condoleanțe au făcut-o doar prin mesaje, spunîndu-mi că nu pot vorbi la telefon pentru că plîng. Florin a lucrat ca redactor de știri și ca realizator de emisiuni la Radio Top Suceava încă de la înființarea acestui post de radio, pe 6 decembrie 1991. Și-a făcut cu conștiinciozitate treaba și a fost un foarte bun coleg, iar lucrul acesta îl pot spune absolut toți cei cu care a interacționat. Florin a respectat-o foarte mult pe soția sa, Mihaela, și l-a iubit enorm pe fiul lor, Andrei. Și-a iubit enorm și mama, care acum, biata de ea, trebuie să ducă mai departe povara morții celui de-al doilea copil, din cei patru pe care i-a adus pe lume și pe care i-a crescut cum s-a priceput ea mai bine alături de tata, care a plecat la cele veșnice în 1989. Ca mai de fiecare dată aparențele înșală: chiar dacă nu era o persoane pusă mereu pe fugă, Florin s-a grăbit să plece din această lume la numai 54 de ani. Păcat, mare păcat”, este mesajul transmis de cunoscutul jurnalist Sorin Avram.

Saptamanalul de Radauti