21/03/2022

Un leu și o lupoaică, ”refugiați” din Ucraina, au ajuns la Zoo Rădăuți

Scris de Unknown


Doi britanici voluntari care se aflau în Ucraina au salvat dintr-o grădină zoologică din orașul ucrainean Zaporoje un leu și o lupoaică, printre puținele animale care mai erau în acel parc zoo, dintr-un oraș deja greu încercat de război. Leul și lupoaica au ajuns luni dimineața la Grădina Zoologică din Rădăuți, după un drum greu prin Ucraina, de patru zile, aici fiind inclusă și perioada petrecută în vamă.
Animalele au fost trecute peste graniță pe la Halmeu, singurul loc pe unde se permite accesul animalelor mari.

Leul Simba, care are 10 ani și lupoaica Wally, în vârstă de 12 ani, ar urma să stea doar o perioadă la Zoo Rădăuți

”Sper să se simtă bine la noi pentru că am înțeles că e doar un popas de câteva luni, după care vor fi duși într-o locație mai mare. Sunt bine, dar încercăm să le facem condiții cât mai bune. Eu fiind tehnician veterinar o să văd cu ce probleme se confruntă, mai ales că după trei zile de stat în vamă nu arată chiar minunat, dar vom face tot ce ține de noi pentru a le oferi cele mai bune condiții în Parcul Zoologic Rădăuți”, a declarat Angelica Olenici, responsabil Parc Zoo Rădăuți.

”Avem prieteni care se ocupă cu protecția animalelor prin mai toate țările Europei, suntem în contact cu câteva ONG-uri din Ucraina și am luat legătura cu această grădină zoologică de lângă Zaporoje. Au avut nevoie de ajutor pentru a transfera un leu și o lupoaică”, a transmis și Roxana Ciornei, președintele Asociației Casa lui Patrocle.
Roxana Ciornei și colegii din asociație fac eforturi mari pentru a ajuta animalele din Ucraina, de la câini și pisici, la cai de curse și, iată, chiar până la nivel de animale sălbatice cu regim special.

Cele două animale erau printre ultimele care mai erau închise în parcul zoo aproape abandonat. Cele mai multe au fost lăsate pur și simplu libere de responsabilii de acolo.

”Tot ce am văzut în grădina zoologică de acolo au fost un leu, un lup și câteva păsări într-o cușcă. Toate celelalte au plecat. Cred că pe unele le-au eliberat în natură, dar nu știu altceva despre ele”, a mărturisit unul dintre voluntari.

Unknown