21/03/2022

Doi tineri, reținuți în arest pentru că au tâlhărit un bărbat de 74 de ani, în centrul Rădăuților

Scris de Florin Paiu


Polițiștii judiciariști de la Rădăuți au pus în aplicare, duminică, 20 martie, două mandate de percheziții domiciliare, vizați fiind doi localnici, unul în vârstă de 18 ani și unul de 17 ani, despre care s-au adunat date că ua comis o tâlhărie în data de 9 martie, în zona centrală a orașului.
Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Rădăuți au lucrat timp de câteva zile la anchetă după ce au fost sesizați că pe data de 9 martie, în jurul orei 19.00, după lăsarea întunericului, un rădăuțean în vârstă de 74 de ani, în timp ce se deplasa de la Clubul Pensionarilor Rădăuți, spre domiciliul său, în zona pietonală din municipiu, a fost deposedat prin violență de o borsetă pe care o avea asupra sa.
Din cercetări a rezultat că septuagenarul s-a intersectat cu doi tineri, care se deplasau dinspre Magazinului General și care au schimbat direcția brusc după acesta.
Unul dintre autori i-a spus bătrânului ”dă-mi poșeta” după care ambii au tras cu forța de aceasta, până când breteaua s-a rupt. Cei doi tâlhari au fugit cu borseta în care se aflau suma de 70 de lei și un telefon mobil cu butoane.
Duminică, 20 martie, cei doi suspecți au fost ridicați de la domiciliul lor și au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde au fost audiați și și-au recunoscut faptele.
David Marcel Pandelică, în vârstă de 18 ani și Corneluș T., în vârstă de 17 ani, ambii din Rădăuți, au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de ”tâlhărie calificată”. Pe numele ambilor au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore iar ancheta continuă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care urmează să decidă dacă îi va prezenta pe cei doi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Florin Paiu