21/03/2022

Tânără rănită în timp ce aștepta o mașină la ocazie, în apropiere de Rădăuți

Scris de Florin Paiu


O tânără în vârstă de 24 de ani, din Horodnic de Jos, care aștepta o mașină de ocazie spre Rădăuți, a căzut victimă într-un accident rutier produs după ce un șofer a tras de volan pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism.
Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 13.15.

Un șofer în vârstă de 49 de ani, din Marginea, conducea un autoturism Volvo, pe DN 2H, pe direcția dinspre Gălănești spre Rădăuți, și, ajuns la intersecția cu calea ferată de la intrarea în Horodnic de Jos, a făcut o manevră de evitare a unui Seat, condus de un șofer în vârstă de 36 de ani, din Rădăuți, care venea din sens opus și virase la stânga, spre Horodnic de Jos, fără a acorda prioritate de trecere.
Pus în dificultate, primul șofer a tras de volan dreapta și a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului, unde se afla tânăra în vârstă de 24 de ani, în calitate de pieton.
La fața locului a ajuns o ambulanță de la Rădăuți, care a prelua-o pe tânără.

Polițiștii rădăuțeni cred că în acest caz este vorba de o culpă comună.

Conducătorul autoturismului marca Volvo pentru efectuarea unui viraj incorect la dreapta (prin care a acroșat fata în vârstă de 24 de ani), iar conducătorul autoturismul marca Seat pentru neacordare de prioritate de trecere (această manevră a determinat producerea accidentului).

Florin Paiu