22/03/2022

Secția Pediatrie a Spitalului Rădăuți, închisă temporar din lipsă de medici

Scris de Florin Paiu


Spitalul Municipal Rădăuți nu mai are, din data de 22 martie, secție de Pediatrie deschisă. Deși sunt 30 de paturi disponibile în această secție, nu mai este personal medical suficient. S-a ajuns aici pentru că secția era deschisă oricum pe avarie maximă privind personalul medical. Sunt doar trei medici, dintr-o schemă minimă de cinci.
Cazurile medicale de copii care necesită internare vor fi redirecționate așadar, când va fi cazul de internare, spre Spitalul Județean sau Spitalul Fălticeni.
Secția are doar trei medici titulari, care asigură consultațiile și tratamentul în secție, plus un medic rezident pentru pediatrie, dar care făcea trei gărzi/ lună.
După cum a explicat managerul Dan Vatră pentru Monitorul de Suceava, dintre cei trei doctori titulari, medicul-șef de secție s-a îmbolnăvit de Covid-19, iar un al doilea medic a solicitat să își ia concediu 20 de zile deoarece soția sa a născut gemeni și are nevoie de ajutor. Acest al doilea medic a fost de acord să plece în concediu abia după ce medicul-șef va reveni la muncă, pentru a nu face și mai complicată situația de la Spitalul Municipal Rădăuți.
Personalul de la secția Pediatrie din Rădăuți a fost redistribuit la alte secții și, de asemenea, au fost acordate concediile restante de anul trecut.
Managerul Dan Vatră a declarat pentru Monitorul de Suceava că un medic consulta zilnic la pediatrie 60-80 de pacienți.

Florin Paiu