13/03/2024

Un individ care și-a agresat în mod repetat mama, săltat de polițiștii rădăuțeni și dus în Penitenciarul Botoșani

Scris de Florin Paiu


În ziua de luni, 11 martie, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți au desfășurat activități investigativ-informative pe raza de competență în vederea depistării și arestării persoanelor care se sustrag de la executarea unor pedepse cu închisoarea.

Cu această ocazie, au fost depistați și introduși în penitenciar doi condamnați definitiv.

Conform Monitorul de Suceava, unul din mandate îl privește pe localnicul Florin Gabriel Buznean, condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie” și „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”.

Individul a fost condamnat pentru fapte de violență repetate asupra mamei sale.

Acesta a fost acuzat cu probe că a pătruns în locuința mamei sale de trei ori pentru a o înjura și a o amenința cu bătaia și cu moartea, deși avea deja interdicție impusă de judecători a se apropia de mama sa.

Asta pentru că anterior polițiștii îi întocmiseră un dosar penal de violență în familie tot pentru că își agresase mama.

În urma contopirii pedepselor inculpatul a primit de la magistrații Judecătoriei Rădăuți pedeapsa de 1 an și 9 luni de închisoare.

Tot luni, 11 martie, judiciariștii de la Investigații Criminale Rădăuți l-au depistat și pe un localnic care avea dispusă măsură de urmărire la nivel național, fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat” și „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Cele două persoane condamnate au fost arestate și conduse la sediul Poliției Municipiului Rădăuți în vederea supunerii procedurilor legale. La nivelul Biroului Investigații Criminale a fost constituită o escortă care i-a preluat și transportat pe cei doi la Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

Florin Paiu