13/03/2024

Șofer pericol public arestat după ce a condus beat, a dat peste o femeie și a fugit

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, ”părăsirea locului accidentului”, și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” după un groaznic accident rutier pe care l-a comis sâmbătă, 9 martie, în comuna Preutești.

Este un caz de inconștiență dusă la extrem pentru care inculpatul nu poate scăpa de pușcărie.

După modificările legislative din vara anului trecut, un autor de accident mortal băut sau fără permis poate fi condamnat doar la o pedeapsă în regim de penitenciar.

Pe 9 martie, în jurul orei 19.40, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 că pe raza satului Leucușești, comuna Preutești, a avut loc un accident rutier.

Din păcate, la fața locului era o femeie decedată, proiectată în șanț.

12 echipaje care se aflau la acea oră la o acțiune d control au fost angrenate în filtre pe zona Fălticeni.

Autorul accidentului a demarat în trombă și a mai acroșat o mașină în timp ce încerca să-și piardă urma.

La aproximativ 40 de minute de la sesizarea accidentului, șoferul a fost prins în trafic .

”Deși nu existau martori și indicii privind vehiculul implicat, imediat au fost mobilizate toate echipajele din cadrul a trei subunități din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic prin polițiștii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale și obținerea de informații.

La scurt timp polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că un autoturism condus de un șofer posibil băut a acroșat ușor o mașină parcată pe raza satului Huși, din aceeași comuna Preutești.

Imediat a fost deplasat în zonă un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Poliția Municipiului Fălticeni, la scurt timp fiind identificat și blocat în trafic un autoturism care circula din sens opus și care prezenta urme de avarii în partea din față.

Șoferul a fost extras din autoturism fără probleme, deși a opus rezistenta și a fost recalcitrant”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Constantin Tofan, în vârstă de 34 de ani, din Preutești, conducea un Ford Fiesta și a lovit-o în plin cu mașina la Olga L., în vârstă de 63 de ani, care, se deplasa ca pieton, regulamentar, din sens opus, pe partea stângă a drumului, având în vedere direcția de mers a autoturismului.

Probele de sânge au indicat ulterior valorile de 2,33, respectiv 2,20 la mie în cazul șoferului pericol public.

Marți, 12 martie, în urma propunerii înaintate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tânărul poate contesta măsura arestului la Tribunalul Suceava dar pare a avea șanse mici de a mai reveni prea repede în libertate.

Florin Paiu