22/10/2021

Un contrabandist urmărit de poliție a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un bărbat care transporta țigări de contrabandă cu un VW Touran a pierdut controlul asupra mașinii în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră, autoturismul lovind un cap de pod de la marginea drumului și apoi răsturnându-se în drum, la Laura-Vicovu de Sus. Urmărirea a început vineri dimineață, în jur de ora 7.20, dinspre Brodina.

Polițiștii de la Sectorul de Frontieră Brodina, aflați în misiuni specifice, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea respectivului autoturism, însă șoferul nu a oprit.
La această primă tentativă de oprire, șoferul suspect a acroșat ușor autospeciala Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au plecat în urmărire până la Laura-Vicovu de Sus, unde şoferul a pierdut controlul volanului. Mașina a intrat inițial într-un cap de pod iar apoi s-a răsturnat pe carosabil.
Bărbatul de la volan a fost scos din mașină de polițiștii de frontieră, care i-au acordat primul ajutor. Deși avea leziuni la cap, inițial bărbatul a declarat că nu are nevoie de nici un fel de ajutor, refuzând ambulanța sosită pentru a-l asista. Ulterior, tot el a cerut ajutor medical, declarând că nu se simte bine.
Bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Falcău-Brodina, a ajuns în cele din urmă la spital.
În mașina răsturnată erau mai multe colete cu țigări. Parte din marfa de contrabandă s-a răsturnat pe drum.
Polițiștii au trecut la inventarierea transportului de pachete de țigări.
„În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Saptamanalul de Radauti