14/02/2022

Trenul de Putna are nevoie de locuri suplimentare, cel puțin în zilele de duminică

Scris de Florin Paiu


Asociația Calea Ferată Dornești-Putna semnalează faptul că trenul Suceava-Rădăuți-Putna are nevoie de o suplimentare a capacității de transport, mai ales în ziua de duminică.
Toate garniturile de pe acest traseu sunt formate actualmente din două vagoane, cu o capacitate totală de aproximativ 150 de locuri.
Trenul care pleacă în weekend din Putna la 13.45 se aglomerează pe parcurs iar de la Rădăuți deja se circulă în picioare, cel puțin în zilele de duminică.
Chiar dacă evident că nu toate trenurile au un grad de ocupare atât de ridicat, cei de la CFR Călători ar putea să mai adauge un vagon, măcar în trenurile din weekend, când sunt doar două curse pe zi în loc de trei.

Ziua de duminică, 13 februarie, pare să fi fost un vârf din aceste punct de vedere, trenul ajungând arhiplin în Gara din Suceava.

Trenul R5626 Putna-Suceava a ajuns la destinație arhiplin. Oamenii care nu au mai prins locuri pe scaune au călătorit pe culoarul vagonului, și la capete.
Considerăm necesară suplimentarea trenurilor R5621/5626 cu încă un vagon, deoarece în weekend traficul este mult mai ridicat, ori introducerea unei noi perechi de trenuri care ar completa golul de trenuri (doar 4) dintr-o zi de weekend.
Avem nevoie de o nouă perspectivă și de o analiză a traficului care să ducă la o eficientizare a fluxului de călători.
CFR Călători trebuie să profite de această oportunitate pe care o oferă trenurile către/dinspre Putna, prin care își poate maximiza încasările și satisfacția publicului călător
”, au transmis cei de la Asociația Calea Ferata Dorneşti-Putna.

Florin Paiu