13/02/2022

Rădăuțean condamnat pentru că și-a agresat fiul de 7 ani și concubina

Scris de Florin Paiu


Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Rădăuți, a fost condus de polițiști, sub escortă, în Penitenciarul Botoșani, după ce a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an și 2 luni de detenție, pentru comiterea infracțiunilor ,„violență în familie” și „nerespectarea măsurilor impuse privind încredințarea minorului”.
Costică Linu avea antecedente mai vechi privind violențe față de concubina sa, având emis un ordin de restricție care îi interzicea să se apropie de fosta sa concubină. Chiar și așa, în luna aprilie a anului trecut, Linu ar fi intrat în casa femeii și l-ar fi lovit și pe fiul său de 7 ani, încredințat de instanță mamei. Bărbatul a venit să-și vadă fiul, deja încredințat prin decizie a instanței mamei, iar imediat a izbucnit un scandal. Bărbatul avea un ordin de restricție, prin care nu avea voie nici măcar să se apropie de locuința fostei concubine, astfel că a fost din nou pus sub acuzare.
După cum am mai arătat recent în Săptămânalul de Rădăuți, același Linu s-a mai ales cu un dosar penal după ce, în timp ce afla sub măsura arestului la domiciliu, ar fi părăsit locuința.
Pe 28 ianuarie 2022, bărbatul a părăsit locuința fără autorizarea organului judiciar care a dispus măsura preventivă a arestării la domiciliu. El a fost înregistrat de o cameră video de pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți.
Costică Linu s-a ales și cu un dosar penal privind infracțiunea de evadare. Conform Codului Penal, arestul la domiciliu este asimilat arestului clasic, astfel că părăsirea domiciliului stabilit pentru executarea arestului este asimilată infracțiunii de evadare.

Florin Paiu