13/02/2022

Un șofer beat a provocat accidentul în lanț dintre Milișăuți și Iaslovăț

Scris de Florin Paiu


Accidentul produs vineri seară între Milișăuți și Iaslovăț, în urma căruia patru adulți și un minor au fost transportați la spitalele din Rădăuți și Suceava, a fost provocat de un șofer beat, care nu a păstrat distanța regulamentară în mers.
Accidentul s-a produs vineri seară, în jurul orei 18.40, pe DN 2K, între Milișăuți și Iaslovăț.
În primă fază, un șofer în vârstă de 42 de ani, din Botoșani, care conducea un autotren DAF, cu semiremorcă, în timp ce se deplasa pe direcția dinspre Milișăuți spre Iaslovăț, a oprit regulamentar pe sensul său de deplasare, pentru a intra în curtea unei societăți. Din spate venea un VW Golf, al cărui șofer, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Arbore, a redus viteza de deplasare, după care a oprit în spatele tirului.
Din păcate, din spate, autoutilitara Mercedes Benz, condusă de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Iaslovăț, nu a mai oprit la timp.
Autoturismul VW Golf a fost lovit din spate și proiectat în autotrenul din față, în timp ce autoutilitara Mercedes a ieșit în decor, în șanț, pe contrasens.
Cu privire la răniți, trei dintre ocupanții autoturismului și șoferul autoutilitarei au fost diagnosticați cu leziuni ușoare.
Nu au fost probleme deosebite de sănătate cu privire la răniți.
Șoferul autoutilitarei care a venit din spate și a provocat accidentul, Ion B., în vârstă de 43 de ani, avea concentrația de 0,60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.
Polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Florin Paiu