05/04/2024

Tot mai izolat, Loghin simte că pierde alegerile

Scris de Florin Cotos


  • Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor, Loghin culege ce a semănat în ultimii trei ani
  • Izolat, disprețuit de foști parteneri, vânat de adversari politici, Loghin începe să conștientizeze că va pierde alegerile
  • Cu procente tot mai mici în sondaje, cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, Andrei Bogdan Loghin, pune în pericol scorul electoral al PNL și al președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care l-a sprijinit necondiționat în acest mandat

Tot mai aproape să piardă alegerile locale, cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, Andrei Bogdan Loghin, continuă cascada gafelor politice și administrative. Dacă mesajele cu teme administrative postate în social-media stârnesc deja râsul, pe plan politic a reușit să amplifice furia liberalilor, care sunt deranjați de numărul mare de social-democrați, prieteni ai primarului, plasați pe locuri eligibile pe lista PNL Rădăuți pentru Consiliul Local.

În acest context, nu a mai mirat pe nimeni că măsurători comandate chiar de liberali confirmă cifrele înregistrate de sondaje plătite de social-democrați: Loghin este pe locul doi, departe de primul clasat, în cădere liberă, aproape să fie depășit de locul trei. Dacă mai observăm că scorul lui Loghin este cu mult mai mic decât cifrele aflate în dreptul președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, înțelegem de ce primarul umbreluță are motive serioase de îngrijorare.

Deciziile lui Loghin, dezbină PNL Rădăuți

Fără a demonstra vreodată calități de lider politic, Bogdan Loghin a reușit contraperformanța de a alunga din jurul său majoritatea susținătorilor pe care i-a avut în urmă cu mai bine de trei ani. Lista gafelor politice este una lungă, iar ultima „picătură” a dus la dezbinarea organizației pe care ar trebui să o conducă. Propunerile primarului umbreluță pentru Consiliul Local au fost de natură să provoace furia liberalilor, numărul mare de social-democrați aflați pe locuri posibil eligibile demonstrând că cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani încă nu s-a desprins de PSD, partid pe care l-a slujit până a fi făcut de PNL candidat de primar. Dezbaterile dintre liberalii rădăuțeni pe această temă sunt aprinse, lista candidaților a fost făcută publică fără acordul primarului, iar pericolul de ruptură sau non-combat în campania electorală este unul real.

Faptul că Bogdan Loghin îl vede pe locul doi pe lista de consilieri pe profesorul de geografie, directorul de la SC Servicii Comunale, Adi Jecalo, demonstrează că disperarea este mare. Această propunere arată că cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani nu mai are încredere în colaboratori apropiați: viceprimarul Ciprian Țarevici și administratorul public Dorin Tibeică. De asemenea, poziția pe lista PNL a lui Jecalo (dat afară din PSD Rădăuți pentru trădare), arată că Loghin are nevoie disperată de resurse pentru campanie.

Loghin, pe punctul de a pierde cea mai importantă resursă: sprijinul lui Gheorghe Flutur

Sprijinit necondiționat pe parcursul întregului mandat de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul iubitor de umbreluțe în culorile curcubeului, Bogdan Loghin, este în imposibilitate de a aduce plus valoare la alegeri Partidului Național Liberal. Mai mult chiar, prestația sa riscă să scadă scorul PNL la Rădăuți, iar iritarea liderilor PNL este tot mai evidentă.

Îngrijorarea liberalilor este una reală: dacă reacția publicului la Loghin este una negativă acum, când temele importante încă nu au fost aduse în prim-plan, care va mai fi scorul partidului când alegătorii vor afla despre subiectele sensibile care îl au în prim-plan pe cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani?

În aceste condiții, primarul Loghin este foarte aproape să piardă cea mai importantă resursă pe care a avut-o: sprijinul președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Florin Cotos